Виолончелистка Йоланта Делибозова (на снимката) ще забърка шоколадова музикална авантюра с гостите в Студио 5 от 18 часа днес.

Тя е подготвила необичаен концерт-спектакъл, който носи името "Вкус на музика", и обещава да потопи публиката в звуците на шоколада и аромата на класиката.

Вход свободен.

Йоланта е завършила Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Многократно е солистка на бургаската и русенската филхармония, както и на филхармония Крайова, Румъния. Работи като артист оркестрант в Софийската филхармония от 1994. Обикаля света като част от проекта на Теодосий СпасовНебесни струни. Освен като великолепен музикант Йоли се доказва и като експерт в кулинарната магия. Можете да се пренесете в нейния кулинарен свят във вече популярния блог Вкусно с Йоли, припомнят организаторите.

За спектакъла си в Студио 5, под звуците на класическата музика, Йоли ще демонстрира как по най-достъпен и бърз начин можете да се превърнете във виртуози в кухнята. За да не остане място за съмнение, всеки от присъстващите ще може да опита приготвените пред очите му музикални шоколадови изкушения. Шоуто е придружено от кратка презентация на историята на шоколада и неговите изискани превъплъщения, които го превръщат в неизменен щрих на живота…, също като музиката.

"Мюзикъл! Мюзикъл! Мюзикъл!" - така е нарекла спектакъла си Румяна Коцева.

Певицата избра Студио 5 за своето завръщане на българска сцена с изява от 22 часа тази вечер.

След тригодишно отсъствие от страната за участия в различни шоупрограми в Европа, Коцева ще представи концерт, в чиято програма са включени някои от най-харесваните мелодии от популярни мюзикъли на 20-и век, поставяни на Бродуей и филмирани в Холивуд. Подредени са хронологично, като проследяват развитието на самия жанр: "Вълшебникът от Оз", "Кабаре", "Котки" и други. Неповторимият тембър и интерпретаторското майсторство на Румяна ще завладеят отново сърцата ни, ще ни развълнуват, ще ни върнат назад и отправят напред към непреходните "Summertime", "New York, New York", "Over The Rainbow", "Memory", обясняват организаторите.

Тези песни са надхвърлили далеч славата на мюзикълите, от които са произлезли, и са станали джаз стандарти и хитове, които българската публика не спира да обича и цени.

"В моя концерт ще припомня на публиката именно произхода на тези мелодии и ще им ги представя в най-камерен вид - съпроводена само от акустично пиано и саксофон", анонсира изпълнителката.

Акустичната версия на световните шедьоври се представя от триото: Румяна Коцева – вокал, Росен Парлапанов - пиано, Толи Апостолов - саксофон.

Вокалистката нашумя с хитовете "Водопад", "Непознат", "Песен от сълза", "Милиони мигове", "Попътно настроение", с дуетни изпълнения с Васил Петров, Деян Неделчев, уникалните "Вечни коледни песни на света" с поетични преводи на български език.

Участвала е в "Златният Орфей", "Бургас и морето", в много концертни и телевизионни програми. Броят на изявите й надхвърля 2000. Дискографията на певицата  обхваща четири оригинални албума и различни компилации с избрани песни.

Емблематични остават моноскпектаклите-промоции на певицата, изпълненията й с бигбенда на Вили Казасян, телевизионният филм-портрет на БНТ "Песен от сълза".