Неделко БаичБая, един от най-популярните изпълнители в бивша Югославия, ще изнесе концерт в новооткрития клуб столичен "Найт Флайт".

Гостът ще пее цели два часа на 9 декември, съобщиха организаторите от "София Мюзик Ентърпрайсис", които ще грижат за афиша на заведението, шумно отворило врати на бул. "Мария Луиза" N 20 на 3 декември.  

Нощният клуб ще бъде отлично място за концерти на най-актуалните изпълнители, там ще има специални промоции, корпоративни мероприятия, ревюта и забавления от най-висока класа, обещават от "СМЕ".

Бая е роден на 9 юни 1965 г. в Босна и Херцеговина. Забележителната му кариера започва през 1992. Има девет албума, концертирал е в цяла Европа. В България той предизвиква истински бум с хита „Zapisano u vremenu” от едноименния си албум, който превзема всички музикални класации на Балканите. Посетителите на „Найт Флайт” на 9 декември ще имат щастието да чуят на живо този суперхит, както и други незабравими песни като „Zemlja ljubavi”, „Znakovi” и други.

Бая израства в многочленно семейство. Има двама братя и две сестри. Своя музикален талант е наследил от родителите си. Започва да се занимава с музика от 6-годишна възраст. Но въпреки интереса си към изкуството, е приет и завършва училище по туризъм със специалност ресторантьорство. През 1988 влиза в казармата и служи в поделението Пула-Сплит.

След това се мести в други градове, но през 1999 се преселва в Нови Сад. В началото на 2000 година се премества в Белград. Паралелно с това постоянно пътува и до Виена, Австрия. Още от малък има ясно изразен талант и всички са убедени, че ще стане голяма звезда. Никой не се съмнява, че музиката е неговото призвание и ще се занимава с това изкуство цял живот.

Самият той оценява успеха си по следния начин: „Публиката е нещо, за която си заслужава да се бориш. Тя избира кого да обича.”

"Найт Флайт" е разположен на две нива – партер и ВИП балкон, като общият капацитет е над 1000 души. Обособени са две лобита на първо и второ ниво, а баровете са общо четири.

Клубът е с ултра модерен дизайн и е оборудван с уникална за мащабите на България озвучителна, осветителна апаратура и специални ефекти, съобразени с всички най-съвремени изисквания на европейските стандарти.

На сцената е монтиран огромен LCD екран с площ 30 кв.м., както и множество други мултимедийни екрани, разположени във всички точки на заведението, включително и на входа.

Найт Флайт” разполага с огромна сцена, с размери 15 х 7 метра и височина над 8 метра, която позволява на нея да се изявяват широк спектър артисти, включително оркестри и рок групи. Заведението ще предлага само музика на живо в различни музикални стилове. В активната част на седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота – ще се изявяват изпълнителни предимно с поп-фолк насоченост. Освен родните суперзвезди, ще гостуват също и гръцки, сръбски, турски и други балкански артисти. В програмата на клуба се предвиждат концерти и на музиканти в стиловете хип-хоп, хаус, ретро и рок.

Найт Флайт” разполага със собствен бенд от седем музиканти и четирима първокласни солови певци с огромен опит и репертоар и изпълненията им ще бъдат изцяло на живо. Всички български и чуждестранни звезди са подготвили вече специални концертни програми за участията си в клуба, които изключват плейбек. Изненада ще бъде и гостуването на талантите от "Мюзик Айдъл", като специален гост ще бъде  финалистката от третото издание на конкурса - Преслава Мръвкова. Освен концертните изпълнения, програмата на „Найт Флайт” ще включва и спектакли на наши и чуждестранни балетни формации, фрий денс танцьорки и диджеи. 

Посетителите на клуба ще имат възможността да притежават специални членски карти и ще бъдат обслужвани от професионално обучен екип.

Заведението разполага и с ВИП паркинг за 25 автомобила.