Нели Фуртадо (Nelly Furtado) реши да запише новия си албум на испански, след като не успя да напише достатъчно емоционални текстове за него на английски.

Канадската певица дълго се бори с английския, но накрая предпочете за предстоящия си албум „Mi Plan” испанския, който тя знае от 14-годишна.

„След като 10 години записвах на английски, в един момент изведнъж се сблъсках със стена. Почувствах, че това е моментът да сбъдна една своя мечта”, каза по този повод Нели Фуртадо.

Нели, чиито родители са португалци, призна, че с много по-голямо удоволствие пише на испански или на родния си португалски.

„Винаги съм обожавала да пея на испански или португалски, които са латински езици. Мога да се изразявам по-добре на латински езици, така че песните станаха по-лични и по-интимни”, радва се певицата за последните си записи.

Испанският албум на Нели ФуртадоMi Plan” трябва да излезе на 9 септември, но това май не е финалът на езиковите й предизвикателства. Певицата обеща, че следващият й албум пък ще е изцяло на португалски.