Едва на 21 години, Агнес (Agnes) вече се радва на изключителни успехи – 6 хит сингъла в "Топ 10" и 3 успешни албума в Швеция.

Release Me” - песен, която изпълнителката пише заедно с Anders Hansson и Sharon Vaughn, се превръща в истински хит не само в Скандинавските страни, а и в цяла Европа.

Израснала в малък град във Венерсборг, музиката винаги е била неразделна част от живота й. Кариерата си започва съвсем рано – на 17 години, когато девойката се оказва и най-младата победителка в "Pop Idol", събитие, което води след себе си до поредица от покорени класации в Швеция и съответно до златен, платинен и двойно платинен статут на албумите й.

С течение на годините стилът й се развива. През 2008 се запознава с композитора и продуцент Anders Hansson. Денс привкусът на албума "Dance Love Pop" позволява на младата изпълнителка да изрази огромната си енергия и да демонстрира невероятните си вокални възможности.

Той е резултат от музикалната химия между младата певица и успелия композитор и оповестява изгряването на истински талант на музикалната сцена. Критиката определя диска като танцувален и направен с много вкус, а самата Агнес вече е представена като зрял и сериозен артист, който продължава да развива таланта си все повече.

Видеото към успешния хит "Release Me" е гледано над 3 милиона пъти в YouTube, а в началото на юни сингълът дебютира под N 3 в класацията за сингли на Великобритания. Той е свален над 250 000 пъти в Европа и достига първо място в iTunes Великобритания, също в класацията "Music Week Cool Cuts", в "Tоп 30" "Music Week Commercial Pop", N 1 едно в класацията за телевизионно излъчване и N 2 две в чарта за радиоизлъчване във Великобритания.

Парчето влиза и в "Топ 10" на "Billboard" за европейски сингли, "Топ 10" в преброяването за сингли на Белгия и Дания и в "Топ 3" по излъчване в отдалечени територии като Южна Африка и Израел.

Албумът на младата шведска надежда "Dance Love Pop" излиза официално в България благодарение на "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International", на 2 октомври.