Невена Цонева заяви, че няма договор с „Вирджиния Рекърдс”, тъй като го е прекратила по всички законни изисквания.

„Аз съм го прекратила абсолютно законно, с адвокат, с нотариални покани и едномесечни предизвестия. От тяхна страна имаше клауза, която не беше изпълнена и аз имам право в такъв случай да се оттегля. Но те не желаят да приемат тази причина”, каза бившата айдълка в интервю за вестник „Новинар”.

Певицата сподели, че не била доволна от вътрешната организация във фирмата, която й пречела и от липсата на лична свобода. 

„В началото, когато попаднах при тях, всичко за мен беше един сбъднат сън. Нещата изглеждаха идеални и невероятни. Но постепенно разбрах, че тази организация, на която бях свикнала в „Седем осми”, там я няма. Имаше много вътрешно организационни неща, които страшно ми пречеха. Всичко стана много обсебващо, не се чувствах свободна да избирам сама”, оплака се Невена Цонева.

„Искам да пея по-комерсиална музика, а не такава, каквато ми налагаха от „Вирджиния”, да има повече етно мотиви, да бъде по-разбираема за българската публика", настоя още тя.

Вестникът цитира и шефката на "Вирджиния Рекърдс" Саня Армутлиева, която опровергава Невена.

„Винаги сме се съобразявали максимално с нейното мнение”, твърди Армутлиева.

„Няма основателна причина тя да иска да разваля договора си с нас. Единственото обяснение е, че има друго предложение. Ето защо на нея в момента й се налага да измисля формални поводи”, е версията на бившата продуцентка на айдълката.

Според Саня АрмутлиеваВирджиния Рекърдс” има договор с Невена Цонева, който в момента е „във втория си период”.

Преди броени дни фирмата даде певицата под съд за неизпълнение на този договор.