Ники Манолов взе участие в благотворителния концерт "Песента носи надежда" 2, който се проведе в атракцион "Калоянова крепост".

Той беше сред популярните имена в сферата на поп музиката, които подкрепиха инициативата. Събраните средства - 6 756 лв., ще бъдат предоставени на Дневния център за деца с уврежданияВелико Търново, за изграждане на рампа за достъп.

Патрон на благотворителната акция бе кметът на Община Велико Търново д-р Р. Рашев, който следи за отчетността на средствата, събрани от инициираното от поп-фолк певицата Галена и бизнесмена Галин Анастасов събитие.
 
Пред многобройната публика младият изпълнител представи и новата си песен "Тайна", съчетаваща поп и ар-ен-би.

Тя и е първата за изпълнителя, записана с музикално-продуцентска компания "Жокер Медиа". Автор на музиката е Десислав Данчев, композитор и китарист на група Мастило. Аранжиментът също е негово дело, съвместно с Магомед Алиев-Мага. Текстът е дело на Нина Илкова, популярна от група Сахара.

Парчето бе мастерирано в САЩ, в студиото на седем пъти номинирания за наградата "Грами" (Grammy) тонрежисьор и мастеринг инженер - Брад Блекууд, който работи с големи музиканти като Маруун Файв (Maroon 5), Блек Айд Пийс (Black Eyed Peas) и ZZ Top