Никола Тодоров е един от новите фолклорни певци в каталога на "Диапазон Рекърдс".

Въпреки че дебютира в радио и ТВ ефира като изпълнител на музикалната компания, младата надежда на македонската музика има солиден опит зад гърба си.

Клипът „Китка: Стани, стани, щерко ле” се завъртя по "Фен ТВ".

Никола е на 25 години, родом е от Благоевград. Интересът му към фолклора се заражда още в ранна детска възраст като се записва в една от местните школи за народно пеене. По-късно е приет в Националната хуманитарна гимназия в родния си град с профил „народно пеене”, откъдето тръгва и професионалната му кариера.

Младият певец е най-концертиращият сред съучениците си и талантът му бива забелязан от някои от най-големите изпълнители на македонска музика в България.
 
Никола прави първите си стъпки на голяма сцена с редица изяви из България, Гърция, Турция, Македония и Русия. Взема участие и в „Пирин Фолк” – Сандански 2007, като независим изпълнител. Там той се включва и в двете конкурсни вечери: в програмата за изпълнителско изкуство представя на живо емблематичната македонска песен „Во Солуна, Еди куле”, а в тази за авторска творба на фолклорна основа - „Спомен за Самуил”.

Певецът вече е дипломиран магистър с отличен успех в специалност „музикално възпитание и обучение” в Югозападен университет „Неофит Рилски”, Благоевград.

Никола
притежава плътен и дълбок глас с отличаващ се тембър и богата орнаментика. Изпълнява песни от Пиринска, Вардарска и Егейска Македония, но слабост са му бавните и тежки безмензурни мелодии чрез които показва вокално майсторство.

Китка: Стани, стани, щерко ле” е първият проект на Никола Тодоров за "Диапазон Рекърдс".

Снимките на клипа са направени през нощта сред природата на красивия комплекс "Бряста" край Велико Търново. Младият певец заложи на традиционна визия с автентична носия.

Режисурата е дело на Ненчо Касъмов и неговият екип.