Нина Николина събра екипа на хит сингъла "Ти" (2003 г.) за снимките на новата си песен "Тебе да вземем".

Нейната премиера ще се състои на сцена парк Военна академия в София на 15 юли, когато певицата ще изнесе концерт с Етно Джаз Проект. Във формацията са виртуозите Калин Вельов - барабани и перкусии, Мартин Ташев - тромпет и вокал, Ясен Велчев - клавишни и Таня Първанова - вокал.

Сингълът "Тебе да вземем" включва автентичната песен от шопския край "Бела Бека" в изпълнение на Нина Николина и откъси от други народни песни в изпълнение на народен хор. Композицията (по народни музика и текст) и аранжиментът са на Явор Русинов, работил с имена от световната сцена. Песента, записана прецизно и с вкус, е с модерно звучене.

Клипът - дело на режисьора Александър Моллов, е заснет по време на юнския изгрев. Видеореализацията - в типичния за Нина Николина арт стил, допълва настроението и ритъма на песента.

"Тебе да вземем": https://www.youtube.com/watch?v=QMUCfXBkwng   
 
"Бела Бека" e поредната народна песен, на която Нина дава нов живот, и с подкрепата на Столична община по инициативата "Солидарност в културата" реализира проекта "Тебе да вземем".

Във връзка с извънредното положение, планираните концерти от турне 2019/2020 на Нина Николина и Русенската филхармония "Класика & Традиция" и Етно Джаз Проект са отложени.

За новите дати за предстоящите събития следете официалната Фейсбук страница на певицата.