Националното турне на Нина Николина "Кральо Портальо" в 8 града през ноември започва от Враца на 7 ноември. 
 
Премиерните спектакли в София и Братислава преминаха с възторг и любопитство от децата, които стават и участници в концерт-спектакъла. Както MySound.bg вече информира, представлението, кръстено на едноименната народна игра "Кральо Портальо", е интерактивно преживяване за деца над 6 години. В него малките зрители научават различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки и обичаи. Нина Николина и актьорите Георги-Маноел Димитров и Димитра Попова ни пренасят във вълшебния свят на народното творчество и българския фолклор.

Детският спектакъл и турнето "Кральо Портальо" се осъществяват със съдействието на Министерството на културата и Националния фонд "Култура".

Освен децата, Нина Николина ще зарадва и по-големите си почитатели с нов сингъл и концерт от популярната поредица Jazz & Traditions.  Певицата и 101 Каба гайди изправиха на крака многохилядната публика с изпълнението на "Излел е Дельо хайдутин" в столичната зала "Арена София" на 19 октомври. Гала-вечерта Max Fight 56 беше със специален гост световноизвестния ММА боец Конър Макгрегър. Първото съвместно изпълнение на Нина и Гайдите (на снимката) се състоя през 2016 г. на националния стадион "Васил Левски" по случай честването на Христо Стоичков "50 години №8", когато изправиха на крака 40 000 души от трибуните и развълнуваха милионите от тв екрана. 

"Ерген деда" е трети сингъл от втория концертен албум на Нина Николина "Jazz & Traditions Vol.2"

https://youtu.be/jNf3ENRM2uI

Шопската хумористична песен в етно-джаз аранжимент на Калин Вельов ще вдигне градуса на настроението и на концерта на Нина Николина с формацията в столичния бар "Петък" на 2 ноември. В репертоара,  интерпретирани в актуални музикални жанрове с джазово, фънки, ар-ен-би,  електронно денс звучене са не само фолклорните песни, а и поп хитовете "Ти", "Не мога", "Тебе да вземем" и "Сън".

Още - на: 
@Facebook: https://bit.ly/NinaNikolinaFacebook 
@Instagram: https://bit.ly/NinaNikolinaIG

Нина Николина "Ерген деда
Музика и текст: народни 
Аранжимент: Калин Вельов 
Продуцент: Николина Попова/Нина Николина