Николай Иванов ще започне второто представяне на новата серия "Нивани Мюзик", посветена на различни аспекти от музикалното вибрационно познание, в новите зали на академия "Когиталност", София, тази сряда, 18 ноември.

В програмата са фрагменти от "Summer Song" - музика за релаксация в стила ню ейдж, "Yoga Nidra" – йога на съня, и "The Dogons"- саундтрак към документалния филм за догонските племена в Мали и личният разказ на автора за пресоя му там- музика с препратки към шаманизма и африканската музикална култура.

Резултат на дълъг емпиричен опит и практика, обмисляни в периода 2009 - 2015, тези компактдискове ще бъдат издадени почти заедно, за да запълнят сериозна празнина, и ще бъдат представяни под формата на лекции и концерти.

Николай Иванов започва да свири на пиано на 5, а на китара на 14. На 20 започва да навлиза в импровизационната музика и джаза. Паралелно с работата си по различните документални филми и пътувания овладява други инструменти. Интензивното му концертиране със соло мултиинструментални пърформънси стартира през 2002.

Инспириран от източната философия създава езотеричната група ОМ през 1991 и през всичките години работи върху музикалните вибрациии и езотерично сакралната страна на музицирането.

Вход: 5 лв.

На концертите свири на традиционна българска 8-струнна тамбура – булгария, акустични и електрически китари, сас, ситар, акустично пиано, синтезатори, блок флейти, бамбо флейти, двоянка и български дудук, ирландски уисл, дървен кларнет, гхатам, тар и тамбурин, използва вокален стил - микс между българско фолклорно и ортодоксално пеене, гърлено пеене, индийски и малоазийски начини на пеене. Записва фрази с лупер в реално време и наслагва върху тях. Изявявал се е в много европейски страни, Индия, Китай, Близкия Изток и Африка.

Академия "Когиталност" е на улица "Хенрик Ибсен" 5 (срещу мол "Парадайз").

Линк за събитието на сайта на "Когиталност":

http://www.cogitalnost.com/events/nikolay-ivanov-om-18-11-15/

Каналът на Николай Иванов ОМ в YouTube:

www.youtube.com/channel/UCLxhXgNYwqpqrxRtVxROB9w

http://www.facebook.com/#!/pages/Nikolai-Ivanov-OM/185002994854185