Както MySound.bg вече писа, деветият сезон на "Гласът на България" стартира по bTV точно в 20.00 часа в неделя, 4 септември.

Изключителни нови участници ще се явят на звездната сцена, за да премерят сили за голямата награда от 50 000 лева и титлата "Гласът на България". Изненадващи гласове, вълнуващи съдби, неочаквани обрати и нарушени правила ще развълнуват зрителите на обичаното музикално шоу още в първия му епизод. Силно и емоционално начало на сезона ще дадат изпълненията на всеки от четиримата звездни треньори в шоуто – Галена, Dara, Любо Киров и Иван Лечев. Изборът на Мастър Лечев да изсвири точно "На път" на ФСБ съвсем не е случаен. С него той ще пожелае символично "на добър час" на новия сезон на музикалното телевизионно шоу. С много настроение и искрено вълнение всеки от останалите треньори ще представи един от своите най-големи хитове. Минути преди новите гласове да завладеят сцената на "Гласът на България", тя ще бъде огласена от внушителната "Усеща се сила" на Любо Киров, суперпопулярната и наелектризиращата "Thunder" на Dara, и мегахита на Галена "Сърце".

След тези изключителни първи минути на сезона, треньорите ще заемат своите места с гръб към сцената, за да се впуснат в търсенето на новия "глас на България". Приключението тази есен обещава да е повече от интересно - за всички в залата и пред екраните, и, разбира се, за участниците. Много изненади и неочаквани обрати, страхотни гласове, различни цветни тембри, вълнуващи съдби и емоции, ще владеят новия сезон на шоуто. За първи път в историята на шоуто зрителите ще станат свидетели на безпрецедентно нарушаване на правилата на предаването. Какво ще предизвика този неочакван ход от  страна на най-опитния сред треньорите – Иван Лечев, ще стане ясно съвсем скоро. Сериозна подкрепа от семейството си в залата ще получи Галена, която ще сбъдне мечтата на малкия си син да седне поне за малко на треньорския стол. Изключителен участник, влюбен в Dara, ще се яви на сцената и ще излее емоциите си с песен, без да откъсва очи от нея. Силно начало за сезона очаква и Любо Киров, който ще е особено доволен от качеството на първите попълнения в своя отбор.

Всеки от треньорите ще изненада с нова стратегия, а коя от тях ще се окаже печеливша и кой ще прояви най-голяма хитрост, съобразителност, ловкост и мъдрост ще стане ясно тази вечер. "Ще направя всичко по силите си, за да победя в новия сезон!", заявява един от най-успелите и обичани БГ гласове - Любо Киров, малко преди старта. Dara вярва, че "Всички усилия си струват, когато се бориш за победа". "Чувството за победа ми е добре познато и нямам търпение шоуто да започне", споделя емоциите си и Мастър Иван Лечев, който вече се разписа в световната история на музикалното шоу като един от най-успешните треньори с цели трима победители от негови отбори досега. В предишния сезон  обаче  победата отиде  в отбора на  Галена, която   успешно  изведе   до  финала гласовитата Петя Панева. "Аз държа ключа към успеха и не смятам да го давам на друг! Гответе се за едно истинско звездно шоу с новия сезон на "Гласът на България", обещава Галена, която е готова на най-неочаквани ходове, за да задържи победата в своя отбор.

Водещ отново ще бъде синеокият музикант Иван Тишев. За ценни  съвети и подкрепа на него ще разчитат не само развълнуваните участници, но и новият дигитален водещ на рубриката "Гласът зад кадър" - шармантната Прея. Всяка седмица на glasat.btv.bg тя ще разкрива подробности от бекстейджа на шоуто специално за най-любопитните и верни фенове.

На прага на новия сезон "Гласът на България" има още един повод да се похвали. Музикалното шоу на bTV е първата телевизионна продукция у нас, която се реализира в съответствие с т.нар. "зелени практики"   (Green Filming) с грижа за околната среда и полагане на усилия за намаляването на Въглеродния си отпечатък. Предаването официално е сертифицирано от ALBERT - организацията, която подпомага екологичната устойчивост на телевизионната и филмова индустрията повече от 10 години в сътрудничеството с BAFTA - BriPsh Academy Оf Film Аnd Television Arts. От екипа на предаването "предупреждават"  най-отговорно,  че  в  деветия му сезон ще има много повече от  обикновено  -  смях, страхотни  емоции, отлично настроение, изненади и най-неочаквани обрати през всичките му етапи и напомнят на зрителите да бъдат готови за едно истинско музикално шоу от световна величина.

Как ще започне състезанието за голямата награда от 50 000 лева и титлата "Гласът на България" – гледайте в неделя, 4 септември.

Новите епизоди на "Гласът зад кадър"“ с Прея и всички новини за шоуто следете на www.glasat.btv.bg в YouTube канала на предаването и в социалните му мрежи.