Новият състав на P.I.F. предприема клубно турне из страната.

Първата изява на Димо Стоянов – вокал,  Александър Дойчев – барабани, Пламен Бъчваров – пиано и Виктор Стамболов – китара е в Il Mondo, Стара Загора, от 22 часа довечера.

Концертите продължават последователно във Велико Търново, София, Пловдив, Варна, Бургас и Сливен.

Групата ще пътува със своята "подвижна сцена". Музикантите ще изпълнят най–популярните си песни в нов аранжимент, парчета от предстоящия им албум и няколко кавъра на световноизвестни песни. Част от шоуто им е специална мултимедия и светлинни ефекти.

"Всяко изпълнение ще бъде със собствена визия", поясни фронтменът Димо Стоянов, който ще тества за пръв път пред публика инструмента теремин.

Певецът е първият засега българин, който свири на теремин. Това е първият електронен, монофоничен музикален инструмент, измислен от руския учен Леон Теремин по поръчка на Владимир Илич Ленин през 1920 година. Той работи чрез електромагнитни вълни и използва човешката индукция (човешкото магнитно поле), като  наподобява звук между виола и висок женски вокал.

"Купих си го Германия. Теремин тепърва предстои да влиза в действие за нас, ще го правим част от групата", уточни с усмивка вокалистът, обещавайки скоро "да се чуе за какво иде реч".

Обиколката на P.I.F. нататък:

26 февруари, събота -  Велико Търново, клуб MELON
27 февруари, неделя - София, клуб "Строежа" (+ Зона Ц (Zona C)
2 март, сряда - Пловдив, клуб "Петното"
3 март, четвъртък - Варна, клуб VINTAGE 33 (бившия O'Neills Irish Pub - хотел "Черно море")
4 март, петък – Бургас, клуб BIZARRE
5 март, събота - Сливен, клуб "Тангра"

Концертът на P.I.F. в София е в рамките на музикално-литературния клубен фестивал Sunday Art Report, който се провежда всяка неделя в клуб "Строежа". Билети за събитието могат да бъдат закупени предварително на цена от 7 лв. в мрежата на Ticketstream.bg – "Офис 1", "На тъмно", "Техномаркет", "Ориндж", "Мултирама", "М-Тел", "Строежа". Броят на пропуските е ограничен, припомниха организаторите.

Билети за всички останали концерти - на място в самите заведения на съответните дати.

Спектаклите навсякъде започват в 22.00 часа.

Още - на:

www.sme.bg 

www.stroeja.com