Акага, Графа, Мариана Попова, Сантра и Кристо, музикалните идоли Нора, Деница, Тома и Теодор, детски хор на СМУ Любомир Пипков и камерен ансамбъл Софийски солисти ще участват на концерта по повод Деня на Европа.

Събитието, което започва от 18.30 ч. на пл. "Св. Александър Невски" в столицата утре, е организирана от представителството на Европейската комисия в България в партньорство със Столична община и Чешкото председателство на Европейския съюз.

Всички са поканени на шоуто, подготвяно повече от месец от музикалните домакини група Акага. Те и айдълите ще представят обща 60-минутна програма с най-популярните европейски и световни хитове. Звездите на вечерта са Мариана Попова и Графа, които ще изпълнят най-известните си песни. Графа и Акага няма да пропуснат възможността да представят премиерно на открито съвместното си изпълнение на „Disco Party”.

Важна роля в концертната програма имат хип-хоп звездите Сантра и Кристо, които освен изпълнители, ще бъдат и водещи на събитието. Известният дует също е подготвил специална изненада за празника – най-новата им песен „Тръгвай си”.

За да бъде шоуто на европейско ниво, организаторите са се погрижили да осигурят отлично озвучаване, голяма сцена, декорирана с мултимедийни екрани, които освен кадри от концерта, ще излъчват и специално подготвени визуализации.

Финалът на изявата ще бъде поставен с официалния химн на Европа - „Одата на радостта”, в изпълнение на всички участници в концерта, камерен ансамбъл Софийски солисти и детския хор към музикално училище „Любомир Пипков”.