В месеците от началото на тази година в група Габана (Gabana) настъпиха някои промени, които намалиха обичайната й активност: фронтменът Виктор се присъедини към новия състав на група P.I.F., а барабанистът Никола пое „малко по на Запад”, обясниха от мениджмънта на рокаджиите.

Поради това тази година концертите им бяха редки, но и много любопитни. Както MySound.bg информира, 10-ият рожден ден на групата бе отбелязан с концерт в пловдивския клуб "Найлона" на 6 февруари, последван от участие в мото-събор в Сърбия и местния фестивал Plana Demo Fest през лятото (второ поред участие на групата като специален гост). След това - в края на юли в Пловдив, бе изявата на музикантите в петото издание на международния фестивал Жреци на музите в Лозенец.

Именно поради това привидно спокойствие се вълнуваме да съобщим, че този месец Габана ще има три концерта, съобщиха от мениджмънта на формацията.

Бандата излиза в столичния арт-клуб "Жреци на музите" утре, 6 ноември. На откриването на новия клуб в Студентски град - продължение на едноименния международен фестивал, който се провежда по цялото Южно Черноморие, ще се изяви и групата Салтривър (Saltriver).

Подробности за събитието:

http://www.facebook.com/event.php?eid=154649567910236


Другото шоу на Габана е в пловдивския клуб "Петното" на 18 ноември, четвъртък. Рокаджиите ще излязат на сцената с яките As Soon As Possible от София за първи концерт на „родна земя” след месец юли, когато забиха в клуб „Найлона”. Този концерт със сигурност ще се хареса на феновете с по-твърд вкус.

Подробности за събитието:

http://www.facebook.com/event.php?eid=156985984339021

На 20 ноември, събота, българите ще ударят в клуб Overdrive в Пирот.

Завръщане в любимата Сърбия. Пирот е град, за който Габана отдавна не е ново име, а в клуб Tvrdjavа още се говори за предишното шоу на групата, припомниха от мениджмънта на бандата.

Подкрепа на нашите ще окажат две местни групи, чиито имена ще бъдат огласени скоро.