Първата фаза от "Switched On! UK/BG Remix Session Vol. 2" е към края си, припомниха организаторите "DS Мюзик".

Тя приключва на 15 ноември.
 
Предлаганите песни трябва да са само български в стиловете поп, рок, хип-хоп, алтърнатив и електроника, записани между 1991 и 2000. Всички други не отговарят на условията на проекта и вотът за тях ще е загубен.

След предлагането на песни  започва само гласуване. Ако все още не виждате вашите фаворити в секцията "Гласувай", сега е моментът да ги предложите. След 15 ноември ще останат песни САМО от периода 1991 – 2000 година. Дотогава гласуването също е отворено, но не всички песни са проверени дали отговарят на изискванията на проекта. Така че бъдете внимателни с предложенията си.

Припомняме Ви и последователността на проекта:

"Switched ON Vol 1" обхвана песни до 1989 –1990 – момента на историческата промяна в България.


"Switched ON Vol 2" обхваща песни от 1991 до 2000 – края на XX век.

1. Първа фаза – избор на песни.

Български песни от началото на 1991 - годината, в която Британският съвет открива офис в България, до 2000, края на XX в., ще бъдат избрани чрез гласуване от феновете на сайта на проекта: http://www.switchedonukbgremixsession.net/

Посетителите на интернет страницата могат да предлагат песни до 15 ноември.

2.Втора фаза – гласуване.

Феновете ще гласуват за любимите си песни и първите 10 ще бъдат избрани за ремиксиране.

Гласуването ще протече от 15 ноември до 6 декември.

3. Музикални продуценти от Обединеното кралство и България ще ремиксират избраните песни през януари и февруари 2009.


4. В края на февруари в София ще се проведе уъркшоп за техниките на ремиксиране.


5. Купон за финал на проекта в столичния Парти център "4 км" на 28 февруари 2009, на който ще бъдат представени ремиксираните песни.


Миналата година бяха селектирани 20 значими наши парчета от 70-е и 80-е години на ХХ век. Сред предпочетените (14 600 вота от индивидуални IP адреси и 22 хиляди релоудвания) се озоваха класики на Нова Генерация, Ера, Ревю, Ахат, Щурците, ФСБ, Сигнал, Тангра, Георги Минчев и Емил Димитров. Именно от тях избираха корифеите на електронния саунд за своите нови пиеси.

В проекта от английска страна тогава участваха Хауи Би и Тим Екзайл. Мира Аройо от Лейдитрон (Ladytron) пък се отчете с кавър по “Клетва“ на Щурците, който влезе и в последния диск на групата - "Velocifero" (2008).