Остава отнесоха 3 статуетки на наградите на "ММ" за 2007.

Те бяха раздадени на официална церемония снощи.

Семейното парти мина сред подобаваща светска суета, нарочни фризури и прилично количество уиски в столичния клуб "Ялта".

Свилен Ноев и Ко. си тръгнаха от партито с призове за най-добра рок/ алтернативна песен - "Sex In The Morning", която донесе на режисьора Валери Милев награда за видеоклип 2007, и за най-добра група/дует.

След Остава по брой статуетки - 2, бе Невена Цонева. Айдълката тнесе призове за дебют и албум - "Без страх".

За най-добра поп/песен бе отличена "Бягай от мен" на Белослава; в категорията за хип-хоп доминираха Ъпсурт ("Звездата"), големият победител за изпълнител бе Графа, а за най-добра вокалистка бе избрана Мария Илиева.

За най-добър чуждестранен видеоклип бе поощрен "Clumpsy" на Фърги, фронтмадама на Блек Айд Пийс. Награда за цялостен принос пък бе даден на Митко Щерев, вдъхновител и основен двигател на Диана Експрес.

На купона бяха обявени и номинациите за наградите на десетилетието, които ефирната медия обещава за връчи шумно на 9 октомври в зала 1 на НДК, София.

Денс клуб "Ялта" се превърна в снимачна площадка, на която "ММ" засне първите кадри от музикалната история за последната БГ декада.

На церемонията официално бяха презентирани 10-е български режисьори на музикални клипове - Александър Моллов, Васил Николов (по-известен като Васко Теслата), Васил Стефанов, Георги Марков, Георги Торнев, Георги Тошев, Господин Господинов – Гепи, Димитър Митовски, Кирил БожиловКико и Стоян Радев, които телевизия "ММ" е поканила да заснемат специално за наградите на десетилетието късометражни филми. Всеки от тях ще разкрие гледната точка на автора за една от категориите.

С най-много номинации за главната роля в наградите на десетилетието е група Ъпсурт - 8 номинации (Ицо Харазта и Ко. не уважиха събитието), във врата на които дишат Гравити Ко. и Остава (съответно) с по 5 номинации и дует Каризма с 4 номинации.

Добра режисура на Димитър Коцев-Шошо, но тя бе суховато изводена от Тони Георгиев и Сашо Владев ("Кофеин", радио "FM +") и иначе знойната Ася от "ММ".

Пяха Стар Татууд и Пламен Пътов, Криста - откритието на Мария Илиева за лейбъла й "Стерео Стая", а Мирослава Кацарова със щедър жест, чар и вокал поднесе новото си парче - "Иронично".