По повод рождения ден на Димитър Воев, който щеше да навърши 48 години на 21 май, столичният клуб "Нов Берлин" (neu!berlin), кани на вечер, посветена на творчеството на поета, съчетана с изложба на фотографии от личния архив на Нели Недева-Воева, и представяне на второто специално издание на поемата "Нова генерация завинаги", подготвено от Радост Николаева.

Съпътстващата музика, естествено, ще бъде тематична, в рамките на българското ню уейв наследство, анонсира Нели Недева - Воева, съпруга на покойния бард.

Начало: 19.00 ч.

Вход: свободен.

Събитието се осъществява със съдействието на фондация "Димитър Воев - Нова Генерация" и Dark Wave Group Sofia.

Димитър Воев (1965-1992) е български поет, композитор, вокалист и баскитарист, най-известен като основател на култовата Нова Генерация от течението дарк уейв, създадена през 1987 и съществувала в различни състави до смъртта му през 1992 година.  Не нова, а студена вълна - така белият самотен скорпион определя стила на своята Нова Генерация. Как му се иска ново да е поколението, и то завинаги. Прекарал години в ъндърграунда с Парадокс, Воцег и Чугра Кале и Вход Б, Митко Воев изплува на повърхността на обществото с Нова Генерация. Това не е просто група, а завършен израз на въжделенията на поколението, което търси промяната. 

С текстовете си Воев налага т.н Студена вълна като идейно направление и се превръща в емблема на интроспективния рок бунт.

"Нов Берлин" е на улица "Султан тепе" N 18.