20 май е новата дата за самостоятелния концерт на Мая Нешкова в зала 1 на НДК.

Първоначално рециталът бе заплануван за 29 април, но два дни преди това почина свекърът на певицата- Иван Икономов. Той е баща на съпруга й Кирил Икономов, който е написал всички песни за този концерт.

„Нямахме сили да правим в един ден и погребение, и концерт, а пък и не е морално от човешка гледна точка, затова го отложихме. Благодаря на всички почитатели, които ме подкрепиха в тези трудни за мен и семейството ми дни”, каза Мая Нешкова.

Закупените билети за 29 април важат без презаверяване за 20 май.

Началото отново е 19 ч.

Концертът всъщност ще бъде цял спектакъл. В него ще участват балетът на Националния музикален театър „Стефан Македонски”, както и солистите Марио Николов – тенор, и Зорница Дамянова – сопрано. На сцената с изпълнителката на „Честит рожден ден” ще бъдат още Гвардейският духов оркестър и музикантите от нейната група. Повечето от тях работят в  чужбина, но специално си идват за шоуто.

На концерта Мая Нешкова ще представи новия си албум „Обичам те”. 10-е композиции излизат на компактдиск в деня на изявата. Някои от тях като заглавната, „Любов”, „Корабът с бели платна” и „Македонска сватба”, вече бяха представени в различни предавания по телевизиите. С „Имен ден” пък певицата поздрави Азис в шоуто му точно по този повод. Музиката и аранжиментите на всички песни отново са на Кирил Икономов, а той е написал и някои от текстове. Наред с Жива Кюлджиева, която е направила първата песен на Мая Нешкова още като солистка на трио Обектив, естрадната вокалистка е работила и с нови за нея автори като Иван Тенев, Борислав Мирчев и Лозан Такев. Има и две песни от Евгения Гешева.

Паралелно с новия албум излиза и диск със златните й песни, наречен „Моите хитове”.