Големият финал на The Official Nescafe 3in1 Beatbox Batlle 2011 ще се състои пред паметника на Съветската армия в София на 9 септември.

Шестнайсет претенденти, които бяха определени тази седмица, ще си оспорват титлата "Шампион на България".     

32 от най-добрите бийтбоксъри у нас влязоха в битка за място на финала, които се състояха пред камерите на CITY TV между  21 юли и 5 август.  Наградата за шампиона е участие на Световното първенство в Берлин през 2012 и 1 500 лв. Вторият и третият получават - съответно, по 700 лв. и 500 лв., заедно с по един брой от предпочитания от бийтбоксърите микрофон Shure 58.

Началният час на финала е 18.00 ч., вход свободен.

Както всяка година, организаторите са подготвили невероятно добра комбинация от бийтбокс звезди, които безпристрастно да определят кой е най-добрияг за 2011. За първи път в България ще гостуват легендата на световната бийтбокс сцена Кени Мухамад (Kenny Muhammad) (на снимката), по-известен като Човека-оркестър, и двукратният шампион на Великобритания - ReepsOne. Към тях в редиците на журито ще се присъединят шампионът на Белгия RoxorLoops, организаторът на световния шампионат BeeLow и асовете на родната бийтбокс сцена – Скилър (Skiller) и Ред Уан (RedOne).

Големият финал на The Official Nescafe 3in1 Beatbox Batlle е едно от най-значимите събития на европейската бийтбокс сцена. Това е едно от малкото места, където се срещат олдсуулът в хип-хопа от САЩ с най-новите европейски тенденции.  

Световното първенство по бийтбокс ще се състои в Берлин в края на март 2012. То се провежда на 2 години, като това ще бъде неговото трето издание. За първи път България обаче ще бъде представена и при жените. АдрианаНиколоваPe4enkata , от Плевен, е първата българка, получила wild card-покана лично от организаторите на турнира. Тя ще бъде и един от основните претенденти за титлата тази година.

Nescafe 3in1 е единствената марка, която развива това уникално изкуство в България. Целенасочените усилия на логото превърнаха финала на родното състезание в едно от най-очакваните бийтбокс събития в Европа.

Специални гости и жури в турнира досега са били едни от най-големите звезди на световната бийтбокс сцена – Faith SFX, Еklips, световнияг шампион ZeDe, белгийският шампион RoxorLoops и Rahzel (а.к.а. The Godfather Of Noise).