Тори Еймъс и издателите "Image Comics" са готови с книгата посветена на певицата.

Новото й заглавие е "Comic Book Tattoo", а не само "Tattoo", както бе обявено по-рано тази година, и ще бъде на пазара на 23 юли.

Потвърди се, че книгата има 480 пълноцветни страници, които са запълнени с антологични адаптации на всички теми и идеи зад песните на Тори.

"Изненадах се, развълнувах се и се шокирах приятно от тези комикси, които са продължение на песните, които толкова много обичам. Приветствам тези невероятни истории от картинки и думи, защото са безкомпромисно вдъхновяващи!", коментира появата на изданието самата певица.

В създаването му са участвали много от водещите имена на комикса, а уводът е на Нийл Геймън (един от най-големите фенове на Еймъс и сценарист на култовата комикс поредица "Sandman".)

"Това не е просто група художници, които са се събрали накуп и са плеснали името на Тори отгоре - обяснява издателя Ранц Хосли - За нея беше много важно да наблюдава как различните автори третираха дъщерите й (песните й), като в същото време по никакъв начин не ги ограничаваше и не се намесваше в работата им. Тори искаше да се увери, че те създават историята, която им идва отвътре" - споделя издателят пред "Guardian".

Сред песните, за които е разказано в "Comic Book Tattoo", можем да открием "Mr. Zebra", "Sugar", "Little Earthquakes", "Cornflake Girl" и "Crucify".

Още около 50 заглавия са намерили място в нея.