Студио 5 ще бъде домакин на един неповторим дует - Соле мио.

Петко Петков от Трамвай № 5 и тенорът Румен Дойков (на снимката) ще се представят в клуба от 19 часа довечера.

Те ще преплетат не само уникалните си гласове, но и два различни музикални жанра. В програмата за този концерт за меломани са включени едни от най-известните канцонети, оперни арии и балади. Ценителите на хубавата музика ще останат очаровани от дуетните превъплъщения на тандема Петков-Дойков. Той изпълни "Върни се пак в Соренто", "О, соле мио", "Гранада", "Мизерере", арии от "Турандот", "Травиата", арията "Ла Донна е мобиле", канцонети на Карузо, както и хитовете на Трамвай № 5 – "Целият ми свят", "Дъждовен плаж" и много други. Двамата предвиждат да издадат компактдиск с 15 популярни арии и канцонети.

Петко Петков е от създателите и вокалист на една от най-популярните и обичани формации на 80-е години – Трамвай № 5. Хитовете "Усмивката", "Някога в едно градче", "Тя", "Слънчево момиче" са познати и любими на няколко поколения българи. Трамвай №5 първи налагат атрактивното сценично присъствие с танцово шоу у нас. Телевизионните снимки на песните им дават основата на българския видеоклип.

Румен Дойков гастролира в цяла Европа, Южна Америка и САЩ както самостоятелно, така и със Софийската национална опера, на която е солист от 1978. Богатият му репертоар включва над 50 централни тенорови партии – Отело, Радамес, Полион, Манрико, Калаф, Каварадоси, Едгардо, Дон Алваро и други. Досега е изпял над 1200 спектакъла и е партнирал на звезди като Фиоренца Косото, Ирина Архипова, Мара Дзампиери, Розалинд Плоурайт, Радмила Бакочевич, Милка Стоянович, Райна Кабаиванска, Никола Гюзелев, Анна Томова-Синтова, Гена Димитрова. "Ролята на принц Калаф беше изпълнена от великолепния тенор Румен Дойков. Това е тенор, издържан в мощната вокална традиция на Марио дел Монако. Такъв глас рядко е звучал през последните години по американските оперни сцени", пише за него "Таймс".

Концертът на дует Соле мио е със специалното участие на премиер-солистите на Националната опера и балет Марта Петкова и Никола Хаджитанев. Те ще изпълнят фрагмент от балета "Дон Кихот".

Заповядайте, за да станете част от симбиозата между поп, опера и балет, приканиха организаторите.

Концертът на Soul Inc. - нов и много амбициозен проект, започва в Студио 5 от 22 часа.

В лейбъла Soul Inc. са Надина Калоянова (вокал), Ивайло Стайков (клавишни), Борис Спасов (китара), Стойко Милев (бас) и Начо Господинов (барабани). Четиримата пловдивчани се запознават с Надина през 2010. Така се ражда идеята да създадат собствена формация, свързана със соул музиката. Проектът е различен не само поради избора на музикалното течение, но и заради неподражаемия му звук и стил, обясняват запознати.

В концертната си програма музикантите са включили изпълнения на любими популярни соул парчета от репертоара Erykah Badu, Rachelle Ferrell, Eric Benet, Maxwell, Angie Stone, Jill Scott, Риана (Rihanna), Choklate, D'Angelo, India Arie и други. Soul Inc. ще докажат,  че музиката им наистина е за душата с изненадата, която са подготвили за публиката – представянето на авторското им парче "Let Me In Your Brain" по текст на Надина Калоянова и музика – Надина и Чавдар Гочев, анонсираха организаторите. 

Надина започва да свири на цигулка на 4-годишна възраст. В момента учи в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" със специалност виола. Любовта й към музиката я свързва на сцената с Орлин Павлов, Стоян Роянов Я-я, Венцеслав Марков, Валери Ценков, Чавдар Гочев. Подготвя първия си сингъл в колаборация с Младен Димитров (Mr. Moon) в момента.                                                          

Ивайло е завършил музикална педагогика в Пловдив. Музиката е в кръвта му и талантът му се проявява още в детска възраст. Неговото хоби е да експериментира с музикални компютърни програми.

Борис започва да свири на пиано на девет години, на четиринайсет обаче разбира, че китарата го влече повече. Завършва пловдивското музикално училище с китара и пеене. Обича да композира, повлиян от имена, като Jimi Hendrix, Faith No More, Принс (Prince).

Стойко е завършил музикално училище в Пловдив с класическа китара. Обича да рисува.

Начо също живее и работи в любимия си град Пловдив. Има нестихваща амбиция да се усъвършенства като музикант и прекарва свободното си време в свирене.                                                                                  

Билети и за двата концерта - на касата в Студио 5, Билетен център, НДК, и онлайн на:

www.eventim.bg

www.ticketsbg.com

www.ticketstream.bg

www.ticketpro.bg