Слушателите на "БГ радио" ще имат възможност да чуят петте песни, които се съревновават за "Евровизия" 2010 в репертоара на Миро.

Като изключителен медиен партньор на конкурса, радиото ще посвети ефира си на парчетата, които ще се борят за одобрението на публиката. Това ще е до 28 февруари, когато ще се проведе и финалното гласуване за песента, която ще представи България в Осло на 27 май.

Цяла седмица от понеделник до петък в предаването "Любими песни за любимихора " водещият Наско ще пуска всяко едно от петте изпълнения с любопитни истории около създаването им и ексклузивни интервюта с техните автори.

Изненадите от Наско тази седмица не спират. Той е подготвил за верните слушатели специално петчасово издание на "Любими песни за любими хора" в най-романтичния ден на годината, 14 февруари, което стартира в 15 часа в неделя.

На "Пет въпроса" в "Стартер" на Симо и Богдана ще отговарят Деси Добрева и Иван Звездев. А с наближаването на рождения си ден, предаването отправя и ново предизвикателство към всички регистрирани в играта "Заложи на 8" - първата осморка, която дойде на 18 февруари на празничното издание на сутрешния блок на медията в пълен състав, ще получи специална награда.

Водещите ще празнуват рождения ден на "Стартер" в компанията на най-близките си приятели, много изпълнители и звезди и най-ранобудните си фенове в "Costa Coffee" на ъгъла на ул. „Шейново" и ул. „Кракра” в столицата.

В "На път за вкъщи с Гери" цяла седмица гостува Витомир Саръиванов, който ще ни изненада като разкрие напълно непозната страна от характера си, разказвайки най-щурите си истории от казармата.  

Тъй като за италианците, както и за българите, разбира се, празникът на Свети Валентин е неизменно свързан освен с романтични вечери и с хубаво вино, Лео ще представя вкусни рецепти с вино в "La Cuccina Italiana".