Организаторите на фолклорния фестивал “Пирин Фолк” са пропищели от известни наши изпълнители, които ги изнудвали за тлъсти суми.
 
“Ние ги каним за химна – песента “Добре дошли в Сандански, приятели”, което е престиж за всеки един певец, а те първо питат колко ще им платим, вместо дали ще ги представим добре”, ожалиха се от "М-САТ" пред "Телеграф".
 
За миналата година са водени преговори с някой от най-популярните естрадни звезди като Йорданка Христова и Георги Христов, твърдят запознати. Любимката на Фидел Кастро се съгласила на предложения й за изпълнението скромен хонорар, но заявила, че иска чужденец да аранжира парчето. Музикантът обаче поискал 3000 евро за услугата, което отказало община Сандански от идеята.
Георги Христов обаче бил категоричен: 5 хилядарки в лева. Вокалистът се мотивирал с обяснението, че дали ще пее едно парче или 20, пътуването и напрежението си е като за цял концерт.
 
За изпълнители на химна тази година са канени около десетина изпълнители. Сред тях била и бившата вокалистка на Слави Трифонов Десислава Добрева. Тя обаче имала стари дрязги още от “Евровизия” с аранжора, избран от "М-САТ" да работи по песента, Дани Милев. Затова пропаднала и тази идея. Орлин Павлов - известен от Каффе, пък бил на почивка в Турция по това време и също нямало как да се включи с участие. Пилето на фолкпевеца на годината КонстантинРайна, пък си искала стандартния хонорар от 3000 лева за участие във фестивала.
 
Трима македонски изпълнители също са преговаряли с организаторите на “Пирин Фолк”. Сред тях била и звездата от “Евровизия” и родното ТВ шоу “Пей с менКаролина Гочева. Нейните мениджъри обаче заявили, че тя ще изпее химна срещу пачка от 5000 евро.

Останалите певци били по-евтини, но пък от "М-САТ" размислили и избрали наши си звезди и за 16-то издание.

Еми Стамболова и Стефан Митров ще открият форума в Летния театър на Сандански довечера.

Освен като самостоятелни изпълнители, те си пасват гласово и като дует, а преди години заедно записаха баладатаа “Сълза в сълза”.
 
Организаторите  отказват да коментират информацията конкретните суми.