Напълно очаквано, изминалото съвместно турне на Артери (Artery) и Уикеда предизвика силен интерес и събра погледите на нарочно и случайно въвлечените в ситуацията зрители.

Гастролът на двете групи включи седем български града, избрани заради добре развитата или бързо съживяващата се (благодарение на наличните по места клубове) ъндър и мейнстрийм жива сцена. Съдейки по множеството постоянно снимащи модерни телефони, споменът за шоуто на дузината музиканти дълго ще циркулира в главите и Интернет профилите на техните притежатели и всеки “аднат” по веригата.

Самият тур бе целенасочено замислен да обхване клубове с капацитет между 100 и 400 души, където мястото предразполага за взривяваща и същевременно много приятелска и сплотяваща атмосфера. Артери и Уикеда привлякоха максималния брой хора почти на всеки свой лайв, а в две от локациите бе отбелязана рекордна посещаемост. Общо около 1500 души посетиха седемте концерта в София, Пловдив, Сливен, Габрово, Бургас, Варна и Стара Загора.

Предварителният сценарий - доколкото може да каже, че е имало такъв - определяше Уикеда да излизат първи на сцената за сет с продължителност около час и половина. След което Артери добавяха още час и петнадесет минути подчертано тежък саунд.

Естествено, това не се случи точно по този стерилно описан в две изречения начин. Множество импровизации, непредвидени джем сешъни и огромни количества "Jack Daniel's" и "Tuborg" бележеха всеки един от концертите. В парчетата на Уикеда често се включваха Янко Бреков и Хуби Хубенов от Артери, а в обратния случай Ерол, Сандо, Росен и Владо Попа се менкаха в състава на амстердамската група.

Неизменен участник в турнето бе немската соло-изпълнителка Liza Chase. Тя откриваше всяко шоу с три акустични парчета, последното от които "Обичам" на Дъ Помориънс (The Pomorians), тя изпълняваше самостоятелно на завиден за чужденец български.

В новия клуб "R.B.F." в София Уикеда поканиха на сцената Лъчо от Ла Мучедумбре (La Muchedumbre) и Q-Chek за кавър на Съблайм (Sublime), а Артери за сетен път (за радост на феновете) се възползваха от неизменното присъствие на Шута от Вендета (Vendetta) и Brothers In Blood, за да втвърдят изпълнението на "Take It From Me". Второто се повтаряше във всеки един град, като на мястото на титулярния гост-изпълнител зад микрофона заставаха хора от публиката или добре познати вокали на местни групи.

В "Lollipop" (Пловдив) - чисто музикално, се случи един от най-стойностните концерти от турнето. Уикеда и Артери удължиха своите сетове и се впуснаха в джем изпълнения, особено в заключителната част. Финалната формация например, включваше Liza Chase - вокал, Ерол на бас, Росен Григоров - китара, Янко Бреков - китара и Васил Вутев - барабани. Нещо подобно се случи и в клуб "JAM", където на сцената се качиха и музиканти от Стара Загора.

На следващия ден част от двете групи направиха кратък импровизиран концерт на Джумаята. Акустичните изпълнения на бузуки, китара, барабанче и тромпет накараха множеството от хора в центъра на Пловдив да се спрат и аплодират.

Подобно на Града под тепетата, в "Тангра" - Сливен, след сравнително подредените хронологично парчета, отново настана такова разместване на формациите, че за недостатъчно информиран зрител би било невъзможно да определи кои са Уикеда и кои - Артери. Барабанистът на първите - Владо Попа пое китарата, а Васил Вутев се съсредоточи върху баса. Опразненото място зад ударните пък последователно заемаха китаристът Росен Григоров, тромбонистът Александър Борисов и фронтменът на Артери - Янко Бреков. Имаше и включвания от вокалиста на Аora за "Killing In The Name" и "Иване", а незнайно как попадналият в Сливен певец и китарист на Rumba Aficionado - Христо Коликов, вметна стилово отклонение в програмата на Артери с "Clandestino" на Manu Chao.

Артери и Уикеда посрещнаха Великден в Габрово. Клуб "Faces" бе пълен до краен предел и подготвен за абсолютно размазване. Това бе събитието с най-близък контакт и позволи голям брой фенове да застанат зад микрофоните и се включат (доста прилично) в различни части от сетовете и на двете групи.

На 4 април, неделя, се случи дългоочакваното завръщане на Артери в Бургас на клубна сцена. Близо 250 души изпълниха отрано "Bizarre", отбелязвайки рекордна за клуба посещаемост. Бандите ги посрещнаха с много стегнати и категорични сетове. Уикеда направиха мощно изпълнение на общото си парче с олдскуул рапърите от Нокаут. На сцената бе поканен също Тихомир Люцканов-Ламята - барабанист на Дъ Помориънс и Некроменсър (Necromencer).

Концертът в Морското казино - Варна, започна с леко закъснение, компенсирано от експлоадиращия старт на Уикеда. На този лайв нямаше нужда от гост-музиканти и импровизации, тъй като бе достатъчно присъствието на едно единствено главно действащо лице - Янко Бреков. Фронтменът на Артери беше навсякъде - на сцената до Ерол, Сандо и Росен, сред погото, на бузуки и китара, а след края на официалната концертна част прекъсна звучащата от пулта музика и продължи със самостоятелни изпълнения на бузуки пред останалите в клуба стотина души.

Финалът бе в Jam - Стара Загора. Заведението бързо достигна максималното си ниво на посещаемост. Чудесен лайв и прекрасна публика сложиха края на едно турне, за което тепърва предстои да се говори. Уикеда и Артери не пропускаха да благодарят на съдействалите за осъщесвяването на проекта - Jack Daniel's, Tuborg и "Строежа", както и на медийните партньори от Z-Rock, Tangra Mega Rock, Star FM, Avtora.com, Club.bg, MySound.bg, Metal Katehizis, Mp3.bg, HCSpirit.com.

Очаква се появата на кратко филмче, отразяващо обиколката, с кадри, заснети и в седемте града, а професионално записано аудио е архивирано от концерта в София.

Ето основните сетове на Артери и Уикеда:

Уикеда:

Diana (Пол Анка)
Обичам
Уиски с фъстъци
Сватба
Тинтява 6
Мари-анна
А ние двамата с Боби пием кафе
Нощен влак
Иван
Най-щастливият ден (Контрол)
Killing In The Name (RATM)
Затова, защото
Полу
Ernesto Che Guevara
Спомени
Сканархия

Артери:

Electricity
Anymore
After Aall
Don’t Forget
Обичам

Rubber Moon
Oceans
Take It From Me
No Family
Higher And Faster
Control
Суета
Welcome
Me And You
S.O.S.
Wrong Station