Pink Martini, които очакваме за първия им концерт в България на 16 октомври по покана на EventEase, ще пристигнат начело с магнетичната и нежна фронтдама Сторм Лардж (Storm Large).

Американските изпълнители с еклектичен стил и многолика музика се провъзгласиха за посланици на щастието и на 16 септември отпразнуваха в аванс излизането на албума "Get Happy" с голям безплатен концерт на централен площад в родния си град Портланд, Орегон. Точно месец по-късно формацията ще излезе и пред българската публика да изпълни песни от горещия си диск, както и най-доброто от предишните си проекти.

Сторм Лардж става популярна зад Океана след участието си в шоуто Rock Star: Supernova, където впечатлява с изпълненията си на известни рок хитове. През 2009 представя автобиографичния спектакъл Crazy Enough при безпрецедентен интерес от публиката и напълно разпродадена зала в продължение на цели 17 седмици. Преди две години вокалистката получава покана от лидера на Pink Martini Томас Лодърдейл да се присъедини към групата.

Освен Лодърдейл и Лардж, на сцената в зала 1 ще се изявят Робърт Тейлър (тромбон), Гевин Бонди (тромпет), Никълъс Кроса (цигулка), Панси Ченг (виолончело), Дан Фенъл (китара), Фил Бейкър (контрабас), Тимъти Нишимото (вокали и перкусии), Брайън Лавърн Дейвис (барабани и перкусии) и Антъни Джоунс (барабани и перкусии). Заедно с постоянния състав на групата към турнето, посветено на "Get Happy", се присъединяват още седем изпълнители.

В новия албум на Pink Martini има 16 песни. Освен на английски, музикантите са записали парчета на немски, френски, китайски, японски, испански, фарси, турски и румънски. Работата по диска продължава 18 месеца. Интересното е, че в него участва известният канадски изпълнител Руфъс Уейнрайт, а в една от песните феновете ще чуят и радиокореспондента на Белия дом - Ари Шапиро, който е близък приятел на формацията.

Билетите за концерта на 16 октомври на цени 35 лв. и 80 лв. - в Билетния център на НДК, както и:

Онлайн и в мрежата на Eventim.bg (Germanos, "Пикадили", "Техномаркет", ОМВ и други).

Онлайн и в мрежата на Тicketportal.bg (НДК, Офис 1, Booktrading и други).

Онлайн и в мрежата на Tixgate.bg (касите на EasyPay).

Още новини и подробности - на:
 
https://www.facebook.com/events/172681569586036/

http://pinkmartini.com/