Звездата на фадото - Мариза (Mariza), продала над милион копия от своите албуми в световен мащаб, ще отговори на въпросите на слушателите на радио "Джаз FM", съобщиха от медията.

Както MySound.bg извести, новият албум на вокалистката - "Fado Tradicional", предстои да се появи на 7 март, буквално дни след втората й изява в България.

В интервюто ще стане въпрос и за него, и за цялостната й музикална кариера, която навлиза в 11-а си година.

Слушателите могат да задават своите въпроси ТУК.

След девет години суперуспешна кариера, повече от 30 платинени записа, множество награди и концерти в най-престижните концертни зали на пет континента, Мариза се завръща към корените на фадото с най-новия си албум "Fado Tradicional". 

Наследникът на мултиплатинения "Terra" е записан в Лисабон и за него изпълнителката обяснява, че е като прераждане и нов поглед към традиционното фадо. В него фадищата разказва по много по-зрял начин за нещата, които преживява, и които я характеризират като жена и артист. Проектът е като потапяне в най-автентичните традиции на фадото, но в същото време обръща внимание и на новото поколение. Мариза и нейният музикален продуцент Диого Клементе работят с много млади композитори и смело смесват и експериментират с традициите и модерния саунд.

Мариза е истинска звезда – когато пее, музиката й е с толкова покоряваща и неустоима сила, че остава завинаги в сърцата на зрителите. Изпълнителката има характерното за този музикален стил излъчване и елегантно сценично поведение, което буквално омагьосва публиката, оставяйки я в плен на една колкото прекрасна певица, толкова и забележителна жена. Нейният топъл и задушевен прелива от емоция и прекрасните текстове, разказващи за историята на един народ, превръщат албума в блестящ синтез между музиката и страстта на португалската дива.

Фадо кралицата ще представи последния си проект на концерта си в София на 31 март в зала 1 на НДК по покана на "БГ Саунд Стейдж". Изявата е част от голямото й световно турне, стартира през март в подкрепа на новия албум.

Той ще в каталога на "Анимато Мюзик"/ EMI за България.