Приказният дует на "Евровизия" 2011 – Елдар и Нигар, които класираха Азербайджан с песента "Running Scared" на финала на конкурса, спечели сърцата не само на феновете, но и на участниците в надпреварата.

Сред новите приятели на двамата певци е и Дана Интернешънъл (Dana International) (на снимката), която спечели конкурса през 1998, а сега отново представя Израел. Според "дивата", всички в Дюселдорф са пленени от искрите, които припламват между Елдар и Нигар. "Двамата си пасват много добре, връзката им в песента е страхотна – всички усетихме това, когато се качиха на сцената", сподели изпълнителката на хита "Diva". "Те се наслаждават на романтичната песен, не свалят поглед един от друг – повярвайте ми, толкова силна емоция има страхотни шансове да победи", коментира изпълнението на "Running Scared" Дана Интернешънъл, която вече постигна мечтата на всички участници – първото място в надпреварата.    

По време на разходка в Дюселдорф дуетът срещнал друг победител в "Евровизия" – Александър Рибак, който триумфира през 2009. Норвежецът споделил с Елдар и Нигар, че смята тяхната песен за едно от най-силните предложения тази година.

Песента на Азербайджан се класира за финала на 14 май, след като успешно премина първия полуфинал във вторник (10 май). Другият полуфинал е тази вечер и в него ще се състезава Поли Генова с песента "На инат", която е фаворитът на Елдар и Нигар.

В официална анкета сред фенове и журналисти миналата седмица "Running Scared" получи най-много гласове от всички участници в двата полуфинала. Според актуализираните в сряда ставки на букмейкърите пък, песента се нарежда на четвърто място, след претендентите от Франция, Ирландия и Великобритания.

На полуфинала на 10 май изненадващо отпаднаха Турция и Армения, които винаги до момента са намирали място на финала. Според експерти, разпределението на участниците в двете групи тази година до голяма степен неутрализира възможностите за "геополитически вот", което дава шанс за по-добро класиране на качествени изпълнения от страни, които не са сочени за фаворити.     

Още за Елдар и Нигар - на:

http://eldarnigar.eurovisiontalents.com/