"Напусна ни Троши (Трошан Владовски) от Сребърните гривни!!! Добър дългогодишен приятел, който неотдавна загуби дъщеря си при автомобилна злополука, след което загуби желание да се бори с живота", написа в социалните мрежи Александър Петрунов - Сашо Гривната, от едноименната група.

На 72 години е починал братът на Цветан Владовски - Чочо - Трошан, сподели в профила си във Фейсбук и Йордан "Дани" Ганчев от ветераните Тангра. В последните години Троши живееше във Флорида. Вероятно част от праха му ще бъде разпръсната над океана, както е направено с останките на покойната му дъщеря, а другата ще бъде съхранена в урна и транспортирана в България

Сребърните гривни е една от първите рок групи у нас, в която Трошан (вляво на снимката) бе  китарист и вокалист. В нея се изявяваше и брат му Цветан Владовски - Чочо - бивш певец на Тангра и Диана Експрес, който почина на 50 след дългогодишна борба с диабета през 2006 година. Според комшии на покойния музикант той напълно умишлено занемрил лечението на тежкото си заболяване, отказвал да си бие инсулин и злоупотребявал с алкохола, защото бил отчаян от живота. 

Формацията Сребърните гривни е основана в София през 1964 година. В редиците ѝ са Валентин Стефанов (китара, вокал), Александър ПетруновСашо Гривната (бас, вокал), Трошан Владовски (китара, вокал) до 1969 г., Жоржан Банов (ударни) до 1968, заменен от Петър Славов – обозе почившият оригинален дръмър на ФСБ. Съставът съществува от 1962 година, когато Валентин Стефанов организира Огнените момчета - самодейна формация, която свири по училищни забави, в международния лагер в Приморско, съпровожда Мария Мицева и Борис Гуджунов.

Сребърните гривни участват в "Златният Орфей" с песента "Сватба" по музика на Ангел Заберски през 1969 година, осъществяват турне и телевизионен филм в някогашния СССР.  Отново са на същия фестивал, но с парчето "Есенно слънце" по музика на Милчо Левиев през 1970 г., а на следващата - с пиесата "С палатка и китара". Изявяват се и на младежкия фестивал в Москва и на живо по телевизия "Останкино".

Трошан Владовски свири още със Стакато, Сините звезди (1964-1965) и Синьо-белите на Емил Димитров (1975-1978).

Музикантът живя в Канада, после се премести в Сиатъл със съпругата си Сия от Тоника. Именно там намери смъртта си и дъщеря им Лия Лабел  (Leah LaBelle).

Както MySound.bg своевременно огласи, красивата и многообещаваща певица загина трагично в автомобилна катастрофа в Лос Анджелис заедно със своя съпруг - Ресуeл Бътлър (Rasual Butler), баскетболна звезда от НБА между 2002 и 2016 година. Малко преди това двамата се бяха сгодили и планирали пищна сватба, но вместо това ги застигна смъртта. 31-годишната Лия била най-голямата радост и гордост за баща си и след като починала, Трошан изпаднал в депресия и така и не успял да преодолее загубата ѝ.

Тя е от брака му с Анастасия Бинчева, по-известна като Сия от Тоника, която след раздялата им се омъжва за друг, но двамата запазват добри отношения.