Меджик Слим (Megic Slim) е починал вчера в болница във Филаделфия, където бил лекуван от няколко заболявания едновременно, съобщи неговият мениджър Мартин Салцман.

"Вероятно няма друг блусмен с репертоара на Слим", заяви мениджърът на покойния, цитиран от агенция "Ройтерс". Музикантът има в дискографията си  над 30 албума след прочутия му дебют "Born On A Bad Sign" (1977).

Роден с името Морис Холт (Maurice Holt) в семейство на фермери от Мисисипи през август 1937, Слим се отказва от пианото и се насочва към китарата, след като губи един пръст при инцидент на 13-годишна възраст. Той пътува за първи път до Чикаго през 1955., започвайки като бас китарист на своя приятел и ментор Меджик Сам (Magic Sam), който позволява на младия музикант да вземе артистичния му псевдоним.

Слим записва първия си сингъл "Scufflin" през 1966. Той получава признание както за мощните си, дрезгави вокали, така и за музикантските си умения и свири с плектри както на палеца, така и на показалеца на дясната си ръка.

Меджик Слим, който е заклет пушач и страдаше от емфизема и сърдечни проблеми, съкрати турнето с бандата си Тиърдропс (Teardrops) в края на януари, припомня Салцман.