Днес преди 28 години убиха Джон Ленън (John Lennon).

На същата дата, но през 1943 година, е роден Джеймс Дъглас Морисън - Джим Морисън (Jim Morrison). Митичният фронтмен на Доорс (The Doors) щеше да навърши 65 днес.

Почитателите на Джон Ленън и Битълс (The Beatles) ще се съберат в столичния клуб "Фенс" довечера.

В купона - трибют ще се включат групите Тортила Флет, Млък, Солтривър, Риспонс и Бабас Енд Дядос. Свиренето започва в 21.00 часа, уточниха от заведението.

Мнозина фенове не са забравили и Деймбег Даръл (Dimebag Darrell) - култов китарист от Пантера и Демидж План, който бе прострелян на сцената от превъртял фен също на днешния ден преди 4 години.

Да припомним - въпреки че ценителите на Франк Запа едва ли имат нужда от това, че на 4 декември се навършиха 15 години от смъртта на титана. Но пък и да информираме, че Запа бе удостоен с поредна антология в неговата внушителна дискография тази година.

Аудио и видеоматериалът в "Transmissions" е от 70-е години, предимно от изяви на Запа с Мадърс Ъф Инвеншън в "Saturday Night Live".

Днес да почерпят още:

Уорън Кукуруло (китарист на Дюран Дюран), Фил Колън от Деф Лепърд, Марти Фридмън (Мегадет), Грег Олмън (Олмън Брадърс Бенд) и Кори Тейлър - мрачен мозък на Слипнот и Стоун Сауър.

Наздраве - за живите, и светлина по пътя на душата за скъпите покойници!