Мила Рангелова е едно от новите имена в каталога на "Диапазон Рекърдс".

Първият й проект вече е факт и паралелно бе представен в радио и ТВ ефира – това е добре познатата македонска народна песен „Под яворот”.

Мила е само на 20 години, но вече изпълнява песни от всички фолклорни области. Родом е от Враца и е възпитаничка е на местното училище „Отец Паисий”, където завършва паралелка с профил „народно пеене”. Била е част от ансамбъл Росна китка, с който участва и в големия международен фестивал в зала „Чайковски” в Москва. Когато е на 14 години, Мила започва да се изявява в ресторанти и по този начин трупа богат репертоар от фолклорни песни. Приемат ся  пълно отличие в Нов български университет със специалност „народно пеене” през 2009.

Рангелова притежава школуван, техничен глас с много интересна орнаментика. Изпълнява македонски, северняшки и граовски песни, но сама признава, че най-близко до сърцето й са бавните, тежки тракийски песни с богати украшения, уточняват нейните издатели.

Първият й реализиран проект е "Под яворот". В нейно изпълнение популярната песен носи нестандартно и модерно звучене. Аранжиментът е дело на големия македонски композитор Бобан Мойсовски.

Видеото, режисирано от Ненчо Касъмов, е заснето в комплекс "Геша Вю" край Велико Търново.