Третото издание на националния поетичен конкурс "Непознати улици", организиран от Мария МутафчиеваМери, Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду – журналист, писател и представител на издателска къща "Знаци", продължава.

В надпреварата могат да участват ученици от цялата страна, от VII до XII клас включително. Те изпращат по три свои стихотворения на свободна тематика на сайта на ГПАЕ "Гео Милев": http://gpaeburgas.org/MARY/. Крайният срок е 31  октомври, а награждаването на победителите ще се състои в Английската гимназия в Бургас от 17.30 ч.на 3 ноември.

"Преди две години издадох своите ученически стихове в малка, красива книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – "Непознати улици". Скоро след това се появи идеята за националния поетичен конкурс с това име. И ето, вече провеждаме третото му издание! Вярвам, че има много млади хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света! Искам да разбера какво мислят, какво ги вълнува, в какво вярват! Какво пишат? Тръгнали ли са вече по "непознатите улици" на творчеството?", пита фронтдамата Мария Мутафчиева.

Издателската къща "Знаци" и гимназията с преподаване на английски език "Гео Милев"– Бургас канят да изпратиш до 31 октомври по три свои стихотворения. Ще бъдат отличени първите три творби в категориите "От VII до IX клас" и "От X до XII клас".

Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса - на сайта на гимназията:

http://gpaeburgas.org/MARY/