Духовете са разбунени!

Фенове обсъждат по форумите дали ще го бъде, или не, "Пирин Фолк" 2009.

Фактът, че маестро Вили Казасян е покойник от миналата година, а и близкият до ТИМ Никола Дамянов също не е сред живите, със сигурност ще повлие негативно върху събитието, смята Румен Цветков, който твърди, че е чул подобни вайкания от страна на общинари в Сандански.

Фестивалът се финансираше досега от икономическата групировка ТИМ, собственик на варненската телевизия "M SAT", именно заради Дамянов - дългогодишен патрон и помощник на традиционната изява.

"Когато бай Кольо почина, Вили - лека му пръст!, спаси феста: срещна се с босовете на ТИМ и ги убеди да не спират кранчето на парите", доверили участващи в организацията на надпреварата.

Появило се обаче писмо от "M SAT", че телевизията прекъсва парафа до 2012-а година с градската управа предсрочно. Според силата на документа медията е в правото си да използва логото на събитието срещу неговата организация  и спонсорство от 100 000 лева, пише пък жител на Бургас. Той твърди, че шефовете на телевизията, сред които имал роднини, размислили, че им е икономически неизгодно да продължават договора. Причина - кризата. 
 
Община Сандански обаче обяви, че приема песните за конкурсите на фестивала „Пирин Фолк 2009”, който се провежда в курортния град вече 16  години.

За целта мераклиите за участие трябва да се заявят с предложения до 30 април на адрес: гр. Сандански, бул. "Свобода" № 14, община Сандански - за „Пирин Фолк" 2009.

Посочени за справки са тел: 0882 011 039, и имейл valpen1953@abv.bg

"Пирин Фолк" върви по традиция в първата седмица на септември всяка година.