Поли Генова роди първото си дете, информира БГ радио.

Бебето, което се появи на бял свят вчера следобед, е момче и носи името Даниел. "Днес се роди Даниел Джоузеф Шартън", потвърдиха новината от фен профила на младата майка в Инстаграм.

Както MySound.bg писа, това е първата рожба за вокалистката, която изстреля България до четвъртото място на конкурса "Евровизия" през 2016 година. Тя оповести публично, че е бременна с песента "Героите", посветена на недоносените деца и техните родители. "Аз знаех, че появявайки се точно с тази песен ми предстоеше да обявя тази новина, която е толкова важна за мен. Притеснявах се, много ми трепереха ръцете. Все едно за първи път излизам на сцената", сподели изпълнителката в предаването "Cool…T" по bTV в края на миналата година.

Генова подчерта, че "Героите" е наистина специален проект за нея и новото ѝ семейство."Вдъхнових се от дарението на малките пелени за недоносените бебета, което "Памперс" направиха. Почувствах, че и аз мога да даря малко сила и кураж, посвещавайки песента си на най-малките бебета и на другите герои - техните родители, които всяка секунда се борят за живота на децата си", поясни изпълнителката, която вдигна бебешко парти през март в очакване на първата си рожба.

Бащата на Даниел е чужденец, но с Поли живеят в България. Двамата се запознават преди 2 години на наградите на БГ Радио, но любовта между тях пламва на същото събитие година по-късно.

Бременността бе причината Генова да се оттегли от менторския си стол в "Гласът на България". Чаровната певица бе жури в продължение на два сезона на риалити формата.

От този сезон на мястото ѝ се подвизава Михаела Филева.