Както MySound.bg вече обяви, българската публика ще се наслади на премиерата на първия филм от приказната поредица за Хари Потър под съпровода на симфоничен оркестър в зала 1 на НДК тази събота, 25 февруари. Над 80 души ще изпълнят вълшебната музика на знаменития Джон Уилямс към "Хари Потър и Философският камък", донесла му номинация за "Оскар", както и две за награда "Грами". Целият филм ще бъде прожектиран с висока разделителна способност на 12-метров екран, за да може магията на този свят, изпълнен с приключения и любими герои, да донесе носи още повече истински емоции и вълнение.
Билетите за филм-концерта са изчерпани напълно в някои сектори, като все още са в продажба ограничени количества от най-евтините категории. Събитието се радва на огромен успех по целия свят от самото си създаване до момента, като освен у нас, то гостува в Германия, Финландия, Италия, Австралия, Полша и САЩ тази година. Милиони са феновете на сагата, която донесе на авторката Джоан Роулинг невероятна слава, над 500 милиона продадени копия на книгите ѝ и дори благородническа титла.
Специално за шоуто у нас пристига британският диригент Тимоти Хенти, дирижирал някои от най-престижните оркестри в цяла Европа, сред които Кралският шотландски национален оркестър, номиниран три поредни години за "Грами" за най-добро изпълнение, Филхармоничният оркестър на Люксембург и Оркестърът на Кралската опера в Ковънт Гардън. Лично диригентът ще донесе в България и нотите, които се съхраняват в студиото на "Уорнър Брос." в Бърбанк, Калифорния.
Вратите на зала 1 в НДК отварят с музика на живо в 18.00 ч., а събитието започва в 19. 00 ч. Билетите са достъпни в бензиностанции OMV, The Mall, Билетен център НДК, "Български пощи" и мрежата на Eventim.bg.