"Пощенска кутия за приказки" на Гери Турийска ще радва почитателите на добрите истории и през 2013.

Първото издание от популярната поредица ще се състои в столичния клуб Студио 5 от 19.00 ч. на 9 януари. Вход свободен.

Темата този път е "Повече няма да правя така". Най-добрите 10 истории, пратени на kutiazaprikazki@abv.bg, попадат в специалната селекция и ще бъдат прочетени на сцената от поредната звездна компания от популярни лица. Сред тях са Стефания Колева, Драго Симеонов, Любен Дилов – син и други.

В предстоящото издание ще си спомним с огромен респект и уважение за неповторимия Никола Рачев, който за наше огромно съжаление вече не е при нас. Той е един от първите автори в инициативата с блестящ ум и неподражаемо перо, което никога не бихме могли да забравим, подчертават организаторите.

"Програмата" - медиен партньор на проявата, ще избере отново свой фаворит, чийто текст ще бъде поместен на страниците на изданието. Подаръкът този път е книга на издателство "Колибри" – "Вакантен пост" от Джоан Роулинг, подписана лично от британската авторка.

Повече информация за изданието - на:


http://programata.bg/?p=86&l=1&c=1&id=587

Гергана Турийска (на снимката) е добре познат журналист, радиоводещ, музикант и писател. Нейната кариера започва като текстописец през 2001. През последните десет години създава песни като "Ти" на Нина Николина, "Близо" на Рут Колева, работи с най-изявените поп и рок артисти, сред които групите D2, Те, Графа, Мария Илиева, а в последно време има и свой музикален проект, групата - Rubikub (Рубикуб).

Турийска е автор на две книги – стихосбирката "Слон, мухи и разни работи" (2007) и "Приказка за вечността", издадена от "Сиела" през 2010.

Третата й творба, представяща новели и разкази, се очаква наскоро.

Три от историите, прочетени в последното издание на "Пощенска кутия за приказки":
 
Цвети Чендова: текст, награден от "Програмата":

http://www.youtube.com/watch?v=3ayXygkqDxI

Драго Симеонов:

http://www.youtube.com/watch?v=TSEHGIIaezw

Живко Джуранов:

http://www.youtube.com/watch?v=RzEnkRZk8Ic