Певицата Мая Нешкова и композиторът Кирил Икономов се завърнаха от Русия със златни държавни ордени „65 години от Победата над Германия във Великата Отечествена война”.

Двамата бяха поканени за участие в тържествените концерти с песента „Генералите също плачат” – силно разтърсваща славянската душа, посветена на ветераните и руската армия. Именно композицията на Кирил Икономов по негов текст и аранимент, изпята на руски от Мая Нешкова, донесе на семейно-творческия тандем неочакваните високи отличия и признанието на руската държава към творчеството им.

Песента е писана по истински случай, тя беше представена за първи път на Международния фестивал за телевизия и радио "Победили вместе" в Москва преди 2 години и от тогава се радва на особено внимание и интерес. От украинската телевизия Кирил Икономов, който е академик на "Евразийската академия", получи и златен часовник, а Мая Нешкова – много покани за концерти в бившето ОНД.

Музикалното семейство (на снимката - по време на парада в Севастопол) бе впечатлено от всичко положително, което се случва през последните години в Русия за запазването на традициите, културата и ценностната система.