"Ще бъде празник, заповядайте!", каза Мария Илиева, приканвайки своите фенове в столичната зала "Фестивална" от 19.00 ч. днес.

Знаковата певица ще завърши своето национално турне с концерт, ознаменуващ 10-годишнината от появата на нейния солов дебют "Лунен сън".   

Както MySound.bg първи огласи нейните намерения, Мария организира не обикновен концерт, а цял спектакъл.  Пробивният й албум "Лунен сън" се появи през 2001, променяйки едновременно две представи на родните меломани - за модерно звучене, от една страна, и за това, че български артист може да се представи в най-изисканите световни традиции за клубен саунд по онова време.

Режисьор на събитието е Атанас Генов, продуцирал и заснел редица музикални събития в България. Предлагайки на феновете уникален звук, мултимедия и светлинни ефекти, шоуто ще се състои на най-мащабната сценична конструкция, строена за български артист – тази на X Factor. Което ще се случи за първи път в историята на световния формат, тъй като подиумът не е предоставян на роден изпълнител за индивидуален концерт.

"Пиленцата" на певицата от нейния лейбъл "Стерео стая" - Криста и Боян (B.O.Y.A.N.), ще я зарадват с премиера на новите си парчета, откривайки концерта. "За теб" (на Криста) е страхотен денс хит със соул фразировка, "Знаеш" пък е парче, което много трудно може да бъде определено стилово, просто е твърде модерно", поясни Илиева, като не скри своето вълнение от предстоящата си изявата с поканените - все елитни, гости. А сред тях са: Живко Петров, Веселин ВеселиновЕко, Димитър Семов, Георги Янев, Елена  Кокорска, камерен струнен оркестър Arena Orchestra с концерт-майстор Пламена Жекова, Белослава, Графа и Любо, Стоян Янкулов-Стунджи, хор Космически гласове на България с диригент Ваня Монева, Красимир Илиев - концерт-майстор на Софийски духов оркестър, и Millenium Dance Zone с хореограф Милен Данков.

Спектакълът ще продължи близо два часа, като самата Илиева ще излезе на сцената в 20.00 ч.

За публиката е предвиден специален щанд, на който ще се предлагат дискове, картички, постери, тениски, шапки и други материали с лика на певицата.

За визията на Мария ще се погрижи Светослав Колчагов, един от петимата основни дизайнери в екипа на Вивиан Уестууд.

"Вълшебство от споделяне на мига чрез музиката", обобщи вокалистката това, което предстои довечера.