Къщата във Флорида, където се предполага, че е бил заченат трагичният фронтмен на Дъ Доорс (The Doors) - Джим Морисън (Jim Morrison), е обявена за продажба на пазара за недвижими имоти, информира Contactmusic.

Имотът в град Пенсакола е бил нает от семейство Морисън през 1932, като братовчед на покойния певец все още живее на това място.

Бащата на рок легендата, който бил морски офицер, и майка му живели там, докато адмирал Морисън посещава училище за пилоти в Пенсакола през 1943.

Настоящият собственик помолил шефовете на фензина The Doors' StrangeDays да разпространят новината, че къщата се продава.

"Тази къща има велика история, дори и без връзката ѝ с Морисън. През 1920, по времето на Сухия режим, сградата се е използва като чайна и тайна пивница. Предназначението й е търговско или жилищно, така че мястото лесно може да се превърне в невероятен ресторант!", гласи текстът на обявата.

Както MySound.bg писа, друго място, свято за почитателите на митичната банда - домът на Джимбо в Холивуд, пострада при пожар в началото на годината.