Осемнайсетото издание на популярните срещи "Лайв Зара Джаз" ще посрещне един по-различен и нетрадиционен гост.

Професор Владимир Радулов – доктор на педагогическите науки, водещ специалист в обучението и рехабилитацията на зрително затруднени деца и възрастни, преподавател по История на джаза в Музикалната академия, ще се изяви в регионалната библиотека "Захарий Княжески", Стара Загора, от 18.30 довечера.

Самият той е полусляп в света на предметите и цветовете, но с ясен поглед и дълбоко усещане за света на музиката. Джазът е негова юношеска любов – силна и запомняща се завинаги. Очарован и изкушен от Луис Армстронг, Ела Фицджералд, Бени Гудман, Радулов започва да свири на акордеон, а по-късно на пиано. Като студент с лекота се налага като водещ музикант в университетския джаз квинтет, става и негов ръководител по-късно. Създава и първия студентски джаз клуб към СУ "Климент Охридски", изнася беседи за джаза, кани водещи музиканти. Тази дейност е в основата на бъдещите му изяви като радиоводещ. Той е и един от основателите на Рагтайм бенд - формация, дала началото на кариерата на не един и двама водещи български джазмени.

Джазът е райска алея за душата, джазът е провиждане. Така професорът описва страстта си и вече 25 години я споделя със слушателите всеки вторник вечер, когато  застава пред микрофона на предаването "Джаз студио" на програма "Хоризонт".

В концерта ще му партнират Венци Благоев (тромпет) и младите зарААртисти.
Билетите - по 7 лв.
 Традиционният за събитието майсторски клас започва в 16.00 часа.