"Кантус Фирмус" и "Джаз FM" радио честитят 1 и 8 март с музикален подарък.

От 18 февруари до 8 март включително, билетите за предстоящия концерт на Мат Бианко (Matt Bianсo) в София на 16 април ще се продават с отстъпка от 10 лева на ticketsbg.com и на касата на "Кантус Фирмус" в столичната зала "България".

Историята на Мат Бианко е история на промени, развитие и успехи. В първата година от съществуването си те са свързани с полската вокалистка Баша, която изгрява на световната сцена благодарение на този проект, а сега продължава самостоятелната си кариера.

Две години след началото на своето съществуване, през 1985 Мат Бианко печелят Европейската музикална награда за най-добър сингъл (за песента „Yeh- Yeh”), а през 1988 хитът им „Wap Bam Boogie” е определен за най-добър клубен трак. През по-голямата част от кариерата им, тяхната музика е свързана с денс, латино и фънк музиката. В началото на този век Мат Бианко издават албума „Rico” с музика, повлияна от кубинските ритми.

Както "MySound.bg" вече отбеляза, една част от записите са направени в студиото в Хавана, където са работили Вим Вендерс и Рай Куудър по проекта "Buena Vista Social Club".

В България Мат Бианко ще представят новия си албум “Hifi Bossanova” с вокалистката Хейзъл Сим.

Дискът е вдъхновен от латино музиката.

Ще посрещнем пролетта с музика на 16 април в зала 1 на НДК с мелодиите на легендарните Мат Бианко, приканиха организаторите.