Рок бандата Pimp Switch Sequence (PSS) посвети новата си песен "Просяк" на хуманитарната организация Habitat For Humanity България.

"Парчето се роди преди доста време и още в самото начало целта му беше да обърнем внимание на хората, изпаднали в нужда", съобщават от групата.

Текстът на "Просяк" пресъздава мислите на човек, който от скоро е загубил дома си. Чрез песента ъндърграунд музикантите искат да изобличат лошото отношение или пренебрежение на обществото ни спрямо бездомните хора. "Най-голямото предизвикателство беше да вникнем в чувствата на човек, поставен в подобна сурова ситуация", споделят те.

Новото парче на групата включва бившата вокалистка Сандра Петрова, както и гост вокалистът Николай Ценков. В момента бандата търси новия си глас, а в състава влизат Василен Вълчанов – китара и вокал, Светослав Димитров – бас и Константин Савов – барабани.

"Решихме, че в такъв преходен момент още едно видео няма много смисъл за групата. А в същото време вярвахме, че "Просяк" трябва да види бял свят. Затова и решихме бюджета за заснемането на видеото да дарим на организация, която се бори за същата кауза, която подкрепяме и ние. Така се намерихме с Habitat For Humanity България и сме изключително горди, че те приеха нашите идеи", споделят PSS.

Всички средства, заделени за видеото, ще бъдат дарени на "Хабитат България". А вместо клип, музикантите са визуализирали аудиото със слайд шоу с архивни снимки от дейността на хуманитарната организация у нас.

Видеото е тук:
https://www.youtube.com/watch?v=aOnxUTFLQLU

Музика и текст: PSS, микс и мастър: Artracks Studios.

Habitat For Humanity International e глобална неправителствена организация, работеща по жилищна проблематика и реакция по време на криза в над 70 страни в целия свят. От основаването си през 1976 до сега е помогнала на повече от 6.8 милиона души да получат сила, стабилност и независимост чрез жилищна помощ.

От 2001 година насам, "Хабитат България" популяризира идеята за адекватните жилищни условия като основно човешко право и работи за активизиране на съзнанието на обществото в посока премахване на жилищната бедност.

Организацията подпомага разрешаването на жилищните проблеми на лица и семейства, които не притежават собствен дом и нямат достатъчно средства за закупуването, построяването или наемането на такъв, както и на лица, живеещи в неадекватни жилища, нямащи възможност да ги ремонтират и подобрят.