В студиото на сутрешния блок на "bTV" - „Тази сутрин”,  утре ще стане ясно кои от петимата финалисти ще се състезават по време на елиминациите в сряда.

Този, който отърве кожата утре сутрин, всъщност ще бъде и първият сигурен финалист. Участникът, който бъде спасен по време на концерта на застрашените във вторник вечерта, също отива на финал.    

Специални гости утре вечер по време на концерта на застрашените ще бъдат Соня Васи и Васил Ананиев. Те ще изпълнят две парчета в подкрепа на застрашените. Сцената ще завладее и брейк формацията "Sleepwalkinz Сrew".  

Видеоматериали ще покажат какви са реакциите и емоциите на първия финалист, веднага след като бъде определен. Нарочна анкета пък ще провери и какви са обществените нагласи и кой трябва да спечели риалитито.  

Всеки, който даде своя online вот на сайта на предаването www.musicidol.btv.bg за любимия си финалист, има реалния шанс да спечели покана за някой от оставащите големи концерти или дори за самия финал, който да гледа на живо.

Камелия Тодорова пък е специален гост довечера.

Тогава ще прозвучи най-доброто от най-добрите в поредния голям концерт.

Абсолютни хитове на всички времена, на едни от най-великите изпълнители - Елвис Пресли, Елтън Джон, Куин, Мадона, Марая Кери и Кристина Агилера, ще изпълнят петимата финалисти.

Александър и Боян ще направят в дует парчето на Рей Чарлс – “Hit Тhe Road Jack”, а красивите айдълки Русина, Преслава и Магдалена – "Like А Prayer" на Мадона (Madonna).

Камелия Тодорова ще представи парчето “I’ve Got Тhe Music In Me”.        

Атрактивните караоке айдъли Георги Бибин и Златко Стоянов, известни повече като Жореса и Златко Банкера, ще направят специален поздрав към музикалния продуцент на шоуто, като на живо ще изпълнят песента „Ближи си сладоледа” - небезизвестен хит от репертоара на самия Дони.

Всъщност именно с тази песен двамата събраха най-много онлайн гласове на сайта на предаването. Дони ще връчи наградата на двамата „изпълнители” лично довечера.       

От предаването ще стане ясно как Преслава, Русина и Магдалена посетиха родните си градове и каква истерия предизвикаха с появата си там.

И още: как техните съграждани и фенове се тълпяха, за да се срещнат с тях и да ги поздравят за успеха и славата, носещи на родния си град.