Ако все още не сте чували за него, то Vola Оpen Аir има голяма вероятност да се окаже онази глътка свеж микс от аромат на гори и живописни гледки с качествена музика на некомерсиални творци, които ще ви спечелят с автентичност, стил и майсторство в музиката, която създават.

Както MySound.bg вече писа, осмото издание на фестивала ще се проведе на живописния връх Околчица в природния парк Врачански балкан на 16 и 17 юли.

Сред акцентите в програмата на събитието е Kurt Kolev - цветен, провокативен и на моменти екзотичен, който със замах смесва експерименталното с поп под влияние на вейпър уейв, хаус и хип-хоп. Дебютният му албум "Рамония" е интересен музикален колаж, преплитащ темите за следите от социализма, младостта и остаряването, парти културата и самотата. Понякога ироничен, понякога дълбоко искрен, Kurt Kolev ще ви предразположи да усетите нещата по различен начин, уверяват организаторите.

Тя е безкрайно обаятелна и макар че може да ви опари, Kopriva си заслужава. Вдъхновена и обогатена от участието си като фронтдама в електронното дуо Gо’ Touch’t и в психеделичното трио Слонът на принцесата, през 2017 година Kopriva се появява като лична музикална вселена в стил електро-поп, примесен с психеделични и етно елементи, движена от идеята, че любовта не е най-силното,  а най-естественото чувство.

Звуково-музикалното приключение продължава с Ropotamo Co. Те ще отведат присъстващите някъде между изпълнението и изследването, преливайки между ембиънт, космик фолк, дъб и сайкъделик трайбъл. Техният игрив, но професионален подход, преплитащ акустика с електроника, ще потопят меломаните в нещо на пръв поглед непретенциозно, но дълбоко, смело и приказно.

Downshift Collective ще внесе фънк, хип-хоп, ню джаз, реге и дъб звучене към преживяването. Александър Георгиев - китара, Цветан Чобанов - кийборд/саксофон и Михаил Люлев - вокал, които заедно със  Стефан Цеков на барабаните ще предложат добра музика в добра компания.
 
Организаторите дават сцена и на мистериозния Fortinbrass, който се качва на сцената на Vola Оpen Air 2021 с амбициозната задача да открие естествената среда на стария, прашен и суров звук на блус, джаз, соул и Фънк парчета. Той е вдъхновител на тематични музикални поредици като Something Different, Funk Is What You Don’t Play, ’Cross The Tracks (We Better Go Back) и други, но няма да откриете нищо негово в Интернет пространството, защото харесва директната комуникация с публиката.

Добре познат благодарение на своите 20 години с микрофон за X-Team и 15 години на грамофоните зад TAKT DJs, Starteras ще допринесе по най-добрия начин за върховното изживяване. Бийтмейкър, саунд дизайнер, диджей, BBoy и MC - този микс от умения и дух гарантират качествени рими и въвличащ бийт под открито небе.

Билетите за Vola Оpen Air 2021 са на цена 25 лева и могат да бъдат намерени в мрежата на bilet.bg, а новините около фестивала може да следите през Фейсбук страницата или на https://volaopenair.com.

Тази година има възможност да се насладим на случващото се и с директно излъчване на живо благодарение на подкрепата на националния фонд "Култура".