Първото училище за диджеи в София отваря навръх Деня на музиката - 1 октомври.

Професионалният курс за дисководещи е организизран от Powеr DJ's Team - Sofia, DJ Marti G (Марти Джи) и BarTender.bg със съдействието на Музикален център "Икономов", Jim Beam Bourbon, Disco.bg, Dynacord България, Aсоциация за DJ - SPS D.J. и DJ Pro Ltd.

Целта на курса, който провеждаме, е хората, които го завършат, да придобият както артистични, така и технически способности, а и музикалните познания, необходими за професията дисководещ, поснява Марти Джи.

Специалната програма включва:

- Теория на музиката
- Техника и практика в миксирането
- Водене (работа с микрофон)

Курсът е с продължителност 40 дни (без събота и неделя) от понеделник до петък от 17.00 до 21.00 ч. Всеки ще получи програма, чието съдържание е в кой ден кой учител ще преподава и каква точно е темата на лекцията; информация кога ще има практика, за да може всеки от записаните да си направи сметка кои дни не трябва да изпуска, и коя част от обучението е приоритетна за него; и конспект - в две части, какво ще се преподава по-време на курса.

1. Музикална - включваща стилове, понятия, термини, история и теория в музиката.
2.Техническа - озвучителни тела, усилватели, микрофони, пултове, ефект процесори и системи за възпроизвеждане на механична музика (грамофони, CD плейъри, серато, "трактор" и за VDJ и други.

За преподаватели са подбрани някои от най-добрите родни диджеи и водещи - Йордан ГеоргиевБългарско Национално Радио, DJ Marti G – най-добрият ретро диджей за 2010 и 2011, DJ Teddy Georgo (Теди Джорджо) - най-добрият поп-фолк диджей за 2010, DJ Dian Solo Deep Zone Project, DJ Balthazar - най-добрият техно и транс диджей за 2010 и 2011, DJ Jerry, DJ Цеци Лудата глава, DJ Ники Палатков Power DJ's Team и Cin Sity - София, и други.

Ще има и логопед, който ще се погрижи за интонацията, правоговора и дикцията на учащите си по време на курсовете за работа с микрофон. След приключването на курса, ще бъде проведен изпит както по-теория, така и по-практика. Изпитващата комисия ще бъде съставена от провелите курса преподаватели.

Петимата най-добре преставили се ще имат възможност да пускат на специално парти в столичния Jim Beam Club.

Без значение дали сте начинаещи или вече практикуващи диджеи, вие ще усвоите всичко онова - от А до Я, което трябва да владее eдин професионален диджей, обобщават организаторите.