Черногорският представител на "Евровизия" 2012 Рамбо Амадеус (Rambo Amadeus) ще пристигне на пресконференцията по повод концерта си в София, яхнал магаре.

Както MySound.bg извести, срещата с ексцентричния гост, който ще се изяви в столичния клуб Mixtape 5 довечера, ще се състои от 11.00 часа в Дома на киното на "Екзарх Йосиф" 37 днес.

Акцията е реплика към клипа на песента "Euro Neuro", с която артистът ще участва в Баку тази година. Във видеото той играе балкански хулиган/философ, преминаващ на магаре през скъпи курорти, спа-комплекси и всякакви подобни центрове за разкрасяване на родната ни балканска феодална действителност.

"Не обичам снобизма, национализма, пуританизма. Аз съм различен организъм" – казва Рамбо в песента – "Моят героизъм е пацифизмът, алтруизмът. Обичам (…) либерализма, туризма, нудизма, оптимизма. И това е добре за ревматизма".

Концертът ще започне в 21.00 ч. в днес, 30 март, като преди Рамбо и групата му на сцената ще излезе друга знакова фигура от ъндърграунд средите на нашите географски ширини – народният поет Митко Таралежков от Бургас.

Най-самобитният български "поет с китара" на десетилетието - Митко Таралежков, драстично се различава от вехтите бригадирски представи за жанра, наложени през соц.-епохата. Той създава изключително интелигента музика за широките маси, която може да ви разсмее, разплаче и опияни едновременно. Като музиката на големите фолк-рок поети – от Дилън до Олдсийд и от Висоцки до Кристи Мур.

Таралежков ще се представи с триото си Митко Таралежков, Дъ Хартбрейкър & Дъ Пропър Хендс Фор Дъ Джоб, в което участват още две култови личности – Невен Кидеров на перкусии и Bggz Rubbit от групата BGZ на китара.