Ремастерираните издания на оригиналните албуми и нови бокс сет колекции на Битълс (The Beatles) станаха едно от топсъбитията в света на шоубизнеса, счупвайки рекордите в класациите по света през септември 2009.

Сега Apple Corps Ltd. и EMI Music обявиха, че оригиналните компилации на Ливърпулската четворка от 1973 - 1962-1966 ("Red") и 1967-1970 ("Blue") (обложката на снимката), са дигитално ремастерирани.

Те ще се появят официално на музикалния пазар на 18 октомври. И двата диска са двойни. Те включват големи книжки с оригинални бележки, нови есета от Бил Фланаган (Bill Flanagan), както и редки снимки.

Първите компилации на Битълс, издадени след разпадането на групата през  1970, популярните "Red" и "Blue", съдържат сингли и албумни версии на парчета, авторски на членовете на бандата.

Двата проекта са ремастерирани от същия отдаден отбор тонинженери в студиото на EMI Music - Abbey Road, отговорни и за ремастерирането на оригиналните албуми на великата четворка, много внимателно пазейки оригиналната атвентичност на звукозаписа.

Още на:

www.thebeatles.com