Лятното издание на Electric Orpheus ни отвежда на вълшебно пътешествие сред лозята на Вила Юстина, в подножието на Родопите.  На 23 юни за пръв път в България ще видим Calibro 35 - героите на синематичния ретро фънк и космически джаз от Италия
Calibro 35 (на снимката) е една от най-уважаваните групи на световната сцена и неслучайно са семплирани от имена като Dr Dre и Jay-Z в последните им албуми. Те идват с продуцента и озвучителя си Tommaso Colliva - носител на "Грами" за албума "Drones" на Muse. Calibro 35 са работили с имена като PJ Harvey, Mike Patton, John Parish, Stewart Copeland (The Police), Nic Cester (Jet).
Това лято aтрактивната формация празнува 10 години на сцена с чисто нов албум ("Decade", март 2018) и мащабно eвропейско турне. Супергрупата представя смес от уестърн романтиката на Енио Мориконе, криминален синематичен фънк от 60-те и 70-те, космически джаз, рок, психеделия и отвъд. След като обиколиха няколко пъти земното кълбо, време е да ги видим за пръв път и в България
Програмата на фестивала включва още рок-ен-рол дуото Neopit Pilski (Хамбург), романтичен пънк-фолк от хърватите Seine и много танци с двойна доза немска електроника на живо от Subact (Дрезден) и Fumus & Nebula (Люнебург). Пет групи от европейската фестивална сцена, безплатен къмпинг и вълшебната локация до планината на Орфей.
Домакин на лятното издание е прекрасното парк-лозе Вила Юстина в полите на Родопите. Локацията е само на 25 километра от Пловдив и предлага качествена селекция вина, място за палатки, бар, гурме кухня, санитарни възли, душове, такси от и до Пловдив и въобще всичко, необходимо за едно чудесно прекарване. За любителите на грамофонните плочи ще има обособен базар с колекционерски винил, както и щанд с тениски и албуми на артистите.
Билетите за събитието са онлайн в мрежата на EPayGo и физически на касите на EasyPay в цялата страна.  Визитата на Еlectric Orpheus е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.