Ричард Клайдерман (Richard Clayderman) ще изнесе рецитал в зала 1 на НДК, София, на 15 октомври.

Виртуозният пианист ще бъде съпроводен от Оркестъра на "Класик FM Тел".

Французинът, чието истинско име е Филип Паж, излиза с репертоар, представящ най-доброто от 30-годишната му кариера. Шоуто е обявено за 19.30 ч.

Клайдерман е най-продаваният френски концертен маестро и музикант изобщо. Той е нареден на второ място след Бетовен в световните класации.

В звученето си комбинира класика и поп в стил "ийзи лисънинг". Албумите му са разпродадени в над 90 милиона екземпляра. В дискографията му са 276 златни и 70 платинени продукции.
 
За радушния прием от страна на феновете помага и атрактивната външност на изпълнителя: той се нрави еднакво силно и на по-младите, и на техните баби и дядовци.

Филип Паж е роден на 28 декември 1953 година. Още от съвсем малък той започва да се интересува от класическа музика, а майсторската ѝ интерпретация силно впечатлява неговите преподаватели. На 16-годишна възраст той вече жъне овации в Парижката консерватория. Запознати уверяват, че по онова време симпатичният младеж четял ноти по-добре, отколкото текстове на родния си език.

Артистичния си псевдоним Филип приема по фамилията на своята прабаба, за да избегне неправилно произношение на истинското си име извън Франция.

Това е втора визита на Клайдерман у нас. През 2005 година в същата зала той предложи потпури от популярни хитове и класически творби.

Билети за концерта се продават в Билетен център на НДК, София, касата на „Кантус Фирмус” в зала "България", както и в мрежите на Еventim.bg и Тicketstream.bg.