Риана (Rihanna - на снимката) и Франк Оушън (Frank Ocean) ще бъдат едни от изпълнителите на Видео-музикалните награди на MTV, пише NME.

Статуетките ще бъдатн връчени в Staples Center в Лос Анджелис на 6 септември.

На галата ще пеят още Грийн Дей (Green Day), Алиша Кийс (Alicia Keys), Уан Дайрекшън (One Direction), Пинк (Pink) и Тейлър Суифт (Taylor Swift). Шоуто ще бъде излъчено по телевизията на следващия ден.

Тази година в номинациите водят Риана и рапърът Дрейк (Drake). И двамата са номинирани за престижната категория "Видео на годината" за клиповете към "We Found Love" и "Take Care". Дрейк е поощрен и за най-добро хип-хоп видео, най-добро видео на изпълнител, най-добра арт насока и най-добро операторско майсторство.

Риана пък е с номинации за най-добро видео сред изпълнителките, най-добра хореография, най-добри визуални ефекти и най-добро поп видео.

Кейти Пери (Katy Perry) е на второ място с четири номинации, включително за видео на годината, за клипа към "Wide Awake".

Тази година присъства нова категория – за най-добро денс електронно видео, която включва номинации за Calvin Harris за "Feel So Close"и Skrillex за "First Of The Year (Equinox)".